FILIP SALAČ SKONČIL V ANGLII NA 13. MÍSTĚ Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

FILIP SALAČ SKONČIL V ANGLII NA 13. MÍSTĚ Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

FILIP SALAČ SKONČIL V ANGLII NA 13. MÍSTĚ

Jan Koudelka/Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing. www.gresiniracing.com | 6.8.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač 2023

Je sice teprve polovina léta, ale počasí na anglickém okruhu Silverstone připomínalo tento víkend spíše konec podzimu. Téměř celá sobota propršela, ale déšť nakonec ustoupil a dnešní závodní den se odjel sice pod mrakem, ale za sucha. Filip Salač startoval do závodu kategorie Moto2 ze čtvrté řady, s cílem umístit se v nejlepší desítce. Top10 mu nakonec unikla a víkend v Anglii zakončil 13. místem.

Filip Salač

Závod na nejdelším okruhu světového šampionátu byl vypsán na 17 kol. Start se našemu jedinému zástupci v Moto2 povedl a v prvním okruhu se posunul o tři pozice. O umístění v nejlepší desítce bojoval celý závod v silné skupince špičkových jezdců v čele s Arbolinem, Viettim, domácím Lowesem, Ogurou, Arenasem a Chantrou.

„Do dnešního závodu jsem měl dobrý start, ale už po třech kolech mi začala hodně klouzat zadní část motocyklu a nebyl jsem schopný naplno přidávat na výjezdech ze zatáček. Několikrát jsem byl na hranici pádu a jediná možnost, kde jsem mohl něco získat, byla na brzdách. Lepší brzdy a více předního gripu je to, co nám chybělo v první polovině sezóny, ale teď pro změnu nefungoval optimálně zadek. Bylo to těžké, bojoval jsem do posledního kola a snažil se alespoň o jedenácté místo, ale prostě to nešlo,“ popisuje průběh závodu Filip Salač #12 a pokračuje: „Dal jsem do toho všechno, ale za mě je to nejhorší víkend sezóny. Ani jednou jsme se nepodívali do top ten. S prvním závodním víkendem po letní pauze spokojený nejsem. Uvidíme, jak to půjde dál, máme hodně práce před sebou a musíme s tím něco udělat,“ dodává Filip Salač.

V pořadí devátý závod mistrovství světa silničních motocyklů v kategorii Moto2 vyhrál Fermín Aldeguer, druhý dojel Aron Canet a Pedro Acosta obsadil třetí místo. Český jezdec týmu QJ MOTOR GRESINI RACING je aktuálně na průběžné 6. příčce a na svém kontě má 75 bodů.

1 

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.

www.gresiniracing.com

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com