FILIP SALAČ V ASSENU NEDOKONČIL Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

FILIP SALAČ V ASSENU NEDOKONČIL Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

FILIP SALAČ V ASSENU NEDOKONČIL

Jan Koudelka/Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing. www.gresiniracing.com | 26.6.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač - Moto2

Nedělní den v holandském Assenu provázelo velké vedro a teplota vzduchu překročila před závodem kategorie Moto2 třicet stupňů. Tým QJ MOTOR GRESINI RACING vysoké teploty očekával a po včerejší kvalifikaci bylo rozhodnuto o velké úpravě motorky Filipa Salače. Problémy s předním kolem se zatím nepodařilo úplně eliminovat, a proto tým pro dnešní závod použil loňský podvozek. Filip Salač se během dvaadvaceti kol pohyboval mezi jedenáctým a čtrnáctým místem, v závěrečném okruhu ale odstoupil a poprvé v letošní sezóně zůstal bez bodu.

Filip Salač

Do závodu odstartoval Filip Salač, stejně jako před týdnem v Sachsenringu, z páté řady a třináctého místa. Mezi jeho hlavní soupeře patřil dnes Celestino Vietti a především Sam Lowes a Barry Baltus. Vietti se před Filipa dostal v sedmém kole, Lowes se po chybě propadnul a s Baltusem náš jezdec bojoval až do závěru závodu. V posledním kole se ale začal pořadím propadat a cílovou čárou nakonec neprojel.

1

„Do dnešního závodu jsme nastupovali tak trochu naslepo, protože jsme použili starší rám i podvozek. Tím pádem jsme neměli stoprocentně nastavenou motorku, ale věděli jsme, že loňské komponenty fungovaly ve vedru lépe. V prvních kolech to nebylo ideální, motorka se pochopitelně chovala jinak a tomu jsem musel přizpůsobit jezdecký styl. Ale celkem rychle jsem si zvyknul a začal tahat. Každopádně ani tak to nebylo perfektní, protože geometrie motorky je teď úplně jiná, ale z předního kola jsem měl mnohem lepší pocit. Bojoval jsem s Baltusem, pak jsem se před něho dostal a podařilo se mi trochu odskočit. Bohužel v posledním kole mi došel benzín. Moc mě to mrzí, ale jsem rád, že motorka fungovala lépe, i když jsme ji nestihli pořádně doladit. Teď je před námi dlouhá přestávka, budu mít čas na trénink a zlepšení toho, co mi ještě chybí. Ale už teď se těším na další závod,“ vysvětlil Filip Salač #12.

Závod kategorie Moto2 vyhrál po skvělém výkonu Jake Dixon, před Ai Ogurou a Pedrem Acostou, který dojel jako třetí. Tým QJ MOTOR GRESINI RACING a Filipa Salače teď čeká letní pauza, na závodní trať se vrátí až v srpnu při Monster Energy British Grand Prix.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com