FILIP SALAČ: V AUSTRÁLII SE CELKEM TRÁPÍME Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

FILIP SALAČ: V AUSTRÁLII SE CELKEM TRÁPÍME Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

FILIP SALAČ: V AUSTRÁLII SE CELKEM TRÁPÍME

AČR PRESS | 21.10.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač - Moto 2

Letos podruhé si Filip Salač vyzkoušel první část kvalifikace, ze které postupují čtyři nejrychlejší jezdci kategorie Moto2 do hlavního souboje o pole position. Po včerejších problémech s nastavením vystřihl ve svém prvním měřeném kole skvělý čas, který už nikdo ze soupeřů nedokázal překonat. Do Q2 tak nastupoval z prvního místa, ale už se nezlepšil a obsadil 18. pozici.

1

Časy jak na houpačce, tak by se daly stručně popsat dva dny, které náš jezdec prožívá na Phillipe Islandu. V pátek se po pádu a problémech s nastavením nedokázal prosadit do první desítky, na kterou jsme u něho v letošní sezóně zvyklí. Nezachránil to ani poslední volný trénink a Filip musel nastoupit do Q1. Tam ale dokázal hned v úvodu zajet o 1,5 vteřiny rychleji než včera. Časomíra se zastavila na údaji 1:32.943, což znamenalo postup do hlavní kvalifikace. S takovým časem by se dostal s přehledem do top10, ale na použité sadě pneumatik už tak rychle nezajel.

„Ráno se nám nepodařilo zlepšit můj pocit z motorky, o něco jsem zrychlil, ale pouze s minimálním rozdílem. Na přímý postup to nestačilo, byl jsem hodně vzadu. Na začátku Q1 se mi podařilo zajet rychlé kolo, které mně zajistilo start ve druhé části kvalifikace. Do té jsem už ale neměl čerstvou pneumatiku, takže to na lepší výsledek nedalo. Budeme startovat z osmnáctého místa, předpověď hlásí déšť, který bych ale považoval za výhodu, protože na suchu se tady v Austrálii docela trápíme. Nicméně uvidíme, jestli se vůbec bude závodit. Pokud přijde silný vítr a déšť, který je avizován, může to být problém,“ popsal dnešní den na Phillipe Islandu Filip Salač #12.

Kvalifikaci kategorie Moto2 vyhrál Fermín Aldeguer, druhý dojel Aron Canet a třetí místo obsadil Alonso Lopez.

Počasí může hrát tentokrát opravdu zásadní roli a pořadatelé se obávají především silného větru. V sázce bylo dokonce přesunutí části nedělního programu na sobotu nebo až na pondělí. To je ale obrovský logistický problém, protože například přesun kompletního zázemí z Indonésie do Austrálie zajišťovaly čtyři stroje Boeing Jumbo, které se mezi oběma destinacemi musely dvakrát otočit.

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.

www.gresiniracing.com

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com