FILIP SALAČ V ITÁLII OSMÝ PO ÚVODNÍCH TRÉNINCÍCH Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

FILIP SALAČ V ITÁLII OSMÝ PO ÚVODNÍCH TRÉNINCÍCH Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

FILIP SALAČ V ITÁLII OSMÝ PO ÚVODNÍCH TRÉNINCÍCH

ACR PRESS | 8.9.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač 2023

Nedaleko San Marina, v italském Misanu, se koná dvanáctá velká cena seriálu mistrovství světa silničních motocyklů. Víkendový program dnes zahájily úvodní volné tréninky, které předurčují jezdce k přímému postupu do druhé části kvalifikace. V kategorii Moto2 postupuje 14 nejrychlejších, po prvním tréninku se kompletní čtrnáctka naskládala do jedné vteřiny. Posledním postupujícím byl Filip Salač, který se ve druhé jízdě zlepšil a postoupil na osmou pozici.

1

 

V prvním tréninku kategorie Moto2 si český zástupce týmu QJ MOTOR GRESINI RACING zapsal nejrychlejší kolo v čase 1:37.383, což znamenalo prozatímní 14. pozici a 0,895 sekundy ztrátu na prvního Acostu. Ve druhé jízdě Filip zrychlil na hodnotu 1:36.802, což byl sedmý nejrychlejší čas tréninku a osmý v kombinovaném měření. Zatím je tedy Filip Salač mezi čtrnácti postupujícími, ale postup mezi elitní skupinu musí obhájit zítra ve třetím volném tréninku.

Filip Salač

„Máme za sebou úvodní den, pro nás velmi pozitivní. Do ranního tréninku jsem nastupoval hodně nervózní, protože jsme použili úplně jiné nastavení. Takhle velkou změnu jsme ještě neudělali. Hned v úvodu jsem měl lehký pád, naštěstí bez poškození stroje, takže jsme mohli trénink dokončit. Podařilo se mi zajet slušný čas na použité tvrdé pneumatice, zvykal jsem si na nové nastavení a šlo to docela dobře. Odpoledne bylo velké horko, nevěděli jsme, jestli dokážeme zrychlit s upraveným setupem, ale hned se mi podařilo zajet čas, se kterým jsem se až do závěru držel na druhém místě. Vyjeli jsme na pneumatikách, které pravděpodobně použijeme v neděli. Trénink jsem odjel bez zastávky, abychom vyzkoušeli, jak bude motorka fungovat po celou dobu závodu. Zatím jsem spokojený, s tímhle časem bychom před rokem skončili na čtvrtém místě. Nastavení funguje a teď se soustředíme na rychlé kvalifikační kolo,“ poznamenal Filip Salač #12.

Po dvou volných trénincích se na první tři místa prosadilo trio Acosta, Vietti a Dixon. Zítra jsou na programu kategorie Moto2 třetí volné tréninky a kvalifikace.

 

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.

www.gresiniracing.com

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com