Filip Salač v Japonsku desátý Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

Filip Salač v Japonsku desátý Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

Filip Salač v Japonsku desátý

Bc. Jakub Schimmer/AČR | 27.9.22 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač - 2022 - Moto2

V neděli 25. září vyvrcholil letošní šestnáctý závod světového šampionátu silničních motocyklů. V závodě nechyběl v kategorii Moto2 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Ten startoval z druhé řady, ale po chybě se propadl, cílem nakonec projel na solidní desáté pozici.

1 

V ranní warm-upu byl Filip klasifikován na jedenácté pozici. Do závodu se cítil připravený, protože věděl, že jedenácté místo bylo zapříčiněno především zpomalením jinými jezdci v rychlém kole. Start do závodu neměl český reprezentant špatný, bohužel ve třetím kole měl krizovou situaci, kdy se mu zablokovalo přední kolo a málem upadl. Naštěstí ztratil jen několik pozic a usadil se v druhé skupince bojující o deváté místo. V té nakonec získal desáté místo a připsal si tak další výsledek v nejlepší desítce absolutního pořadí. Závod tak hodnotí pozitivně a doufá, že v rychlých kolech bude pokračovat i příští týden v Thajsku.

„Ranní warm-up byl na suchu a motorka fungovala dobře, dojel jsem na jedenáctém místě. Bylo to kvůli tomu, že v rychlém kole jsem byl zpožděný jinými jezdci. Byl jsem připravený na závod, první zatáčka se mi podařila, bohužel pak mě pár jezdců předjelo a v prvním kole jsem projížděl na devátém místě. Ve třetím kole se mi se mi v předposlední zatáčce zavřel předek a sám nechápu, jak jsem to ustál. Ztratil jsem asi pět pozic a vyjel jsem až na trávu v nájezdu na cíl. Musel jsem se dostat zpátky do tempa, bohužel ta první skupinka ujela. Měli jsme skupinku o nějaké deváté místo, kde jsem se nemohl dostat dopředu. V nějakých částech trati jsem byl rychlejší, jinde zase oni. Nebyl jsem schopný je na brzdy předjet. Celý závod jsem jezdil kolem jedenáctého místa. V posledním kole jsem viděl šanci, že mohu být desátý. Zaútočil jsem a hodně jsem zabral v posledním kole, aby to dalo alespoň na tu nejlepší desítku. Nejsem s dneškem tak spokojený, jako s minulými dny, čekal jsem od toho více. Opět jsme udělali krok dopředu, důležité bylo závod dojet, další TOP10 je fajn, teď mám čistou hlavu do dalších závodů. Už se na ně těším, děkuji týmu, který pracoval skvěle a hodnotím to jako hodně pozitivní víkend,“ okomentoval šestáctý závod sezóny Filip Salač.

Kolotoč MotoGP teď čeká v rychlém sledu další závod. Už příští víkend se jezdci utkají na okruhu v Thajsku. Jak se zde bude Filipovi dařit, to se dozvíme v neděli 2. října.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com