Filip Salač v kvalifikaci devatenáctý Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

Filip Salač v kvalifikaci devatenáctý Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

Filip Salač v kvalifikaci devatenáctý

Bc. Jakub Schimmer/AČR | 10.4.22 | Aktuálně ze světa Moto2

Moto2 - Filip Salač 2022

Druhým dnem pokračoval letošní čtvrtý podnik světového šampionátu silničních motocyklů MotoGP v USA.Na trať opět vyjel v kategorii Moto2 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Na programu byl dnes poslední volný trénink a kvalifikace. Ve třetím volném tréninku byl Salač dvacátý a musel tak do Q1. V té se mu bohužel nepodařilo postoupit a zítra ho čeká start z 19. pozice.  

Filipovi dnes štěstí příliš nepřálo. Jeho snahu o rychlá kola ve třetím volném tréninku i v kvalifikaci ovlivnily pády. Zatímco v tréninku se jednalo o pády soupeřů a s tím související žluté vlajky. V kvalifikaci upadl přímo sám český reprezentant. Naštěstí se mu nic nestalo, ale naděje na přímý postup do Q2 tím vzaly za své. První dvacítka mladého jezdce ale neminula a do zítřejší závodu tak odstartuje ze sedmé řady společně s Fenatim a Baltusem.

S dneškem jsem docela spokojený. Udělali jsme další krok vpřed. Ve třetím volném tréninku se mi nepodařilo zrychlit, protože tam bylo hodně žlutých vlajek. Neměl jsem tedy šanci zajet rychlé kolo. Kvalifikace byla dobrá, zajel jsem pátý čas. V rychlém kole, které by stačilo na postup, jsem měl pád. Mrzí mě to, byl to zvláštní pád, kdy jsem měl motorku už odbrzděnou a když jsem se dotkl plynu, zavřel se mi předek. Dost podobné, jako v Argentině. Závod je zítra, doufám, že se mi podaří udržet nějaké rychlejší skupinky a zajedu nějaký dobrý výsledek, už je to potřeba. Děkuji všem za podporu a omlouvám se za svůj pád,“ uzavřel sobotu Salač.

Souboj o vítězství v zítřejší Velké ceně rozehrají jezdci kategorie Moto2 od 18:20 hodin středoevropského času. Výsledky a Filipův komentář se dozvíte jako první na facebooku Czech motorsport.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com