Filip Salač v kvalifikaci třiadvacátý Moto2, MotoGP, FIA, závody, motorky, Filip Salač | Constructors F1

etina English Rusky

Filip Salač v kvalifikaci třiadvacátý Moto2, MotoGP, FIA, závody, motorky, Filip Salač | Constructors F1 Constructors F1

Filip Salač v kvalifikaci třiadvacátý

Bc. Jakub Schimmer/AČR | 3.4.22 | Aktuálně ze světa Moto2

Moto2 - Filip Salač

Filip Salač v kvalifikaci třiadvacátý

Do svého dalšího pokračování v sobotu rozjel třetím podnikem letošní světový šampionát silničních motocyklů MotoGP na okruhu Termas de Río v Argentině. Na trať opět vyjel v kategorii Moto2 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Na programu byly volné tréninky a kvalifikace. Filip měl v tréninku problémy s motocyklem a o své místo musel zabojovat při Q1. V té se mu bohužel nepodařilo postoupit a dnes ho čeká start z 23. pozice.  

Týmu světového šampionátu přidělala problémy logistika při převozu věcí do Argentiny. Jezdci do volných tréninků startovali doslova na čerstvě vyložených motocyklech a někteří zvládli jen jeden z nich. Mezi nimi bohužel byl i náš Filip Salač, který se po slibném začátku pohyboval na hranici nejlepší patnáctky, ale poté ho přibrzdily potíže s motocyklem. Prakticky tak přišel o jeden z tréninků a nepostoupil přímo do druhé části kvalifikace. V Q1 obsadil deváté místo a postup se tak nekonal ani v tomto případě. Opět však porazil svého týmového kolegu Zacconeho a nasbíral zkušenosti na stále ještě pro něj novém motocyklu Kalex. 

Dnes byl složitý den pro všechny. Teprve dnes v noci okolo třetí ráno dorazily bedny s motocykly a tým tak byl celou noc vzhůru, protože připravoval boxy a motorky. Za to bych jim chtěl moc poděkovat, klobouk dolů před nimi. První trénink byl dobrý, pohyboval jsem se okolo patnáctého místa. Jezdil jsem sám a pocit s motorkou i rytmus byl dobrý. Bohužel ve druhém tréninku se mi rozbila brzdová pumpa a celý trénink jsme laborovali čím to bude. Zkoušeli jsme měnit brzdové destičky, ale nic nepomáhalo. Až když jsme vyměnili pumpu a třmeny, tak se to vyřešilo. Přišel jsem tím o jeden volný trénink, což není dobré u závodu, který má jen dva volné tréninky. Nebyl jsem od postupu daleko, dal jsem do toho všechno, ale i tak jsem skončil v Q1. Uvidíme zítra, nejsem bohužel úplně zdravý, protože mě od včera trápí nějaká střevní chřipka. Není mi úplně dobře, ale bude to hodně dlouhý závod, pokusím se dostat dopředu a dojet závod. Kdyby se podařil třeba jeden bod, tak by to bylo super,“ okomentoval dnešní den Filip Salač.

Souboj o vítězství ve Velké ceně rozehrají jezdci kategorie Moto2 dnes od 18:20 hodin středoevropského času. Výsledky a Filipův komentář se dozvíte jako první na facebooku Czech motorsport.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com