Filip Salač v prvním volném tréninku jedenáctý Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

Filip Salač v prvním volném tréninku jedenáctý Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

Filip Salač v prvním volném tréninku jedenáctý

Bc. Jakub Schimmer/AČR | 29.4.22 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač - Moto 2 2022

Dnes odstartoval volnými tréninky program šestého závodu letošního seriálu MotoGP, který se odehraje na okruhu ve španělském Jerezu. Nechybí zde ani kategorie Moto2 se stájí Gresini Racing, jejímž jezdcem je také český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Filip Salač. Ten se v prvním tréninku prezentoval časem těsně za nejlepší desítkou. Poté ho bohužel provázely technické problémy.

1 

První trénink znamenal pro Filipa po dlouhé době skvělý pocit na motorce a rychlé časy. Ten nejrychlejší z nich stačil na pěkné jedenácté místo. Bohužel to pro dnešní den bylo z dobrých výsledků vše. Poté zaúřadovaly technické problémy, a to především v oblasti brzdové soustavy. Tu tým Gresini Racing nakonec musel kompletně vyměnit, což stálo českého reprezentanta prakticky celý druhý trénink.

„Dnešek jsme zakončili hodně smolně. V prvním volném tréninku se mi dařilo, zajížděl jsem slušné časy a skončil na jedenáctém místě jen 0,7 sekundy za prvním. Zase jsem se na motorce cítil dobře, věřil jsem předku a po dlouhé době jsem si užíval i to, jak jsem jel rychle. Bohužel ve druhém volném tréninku jsme měli opět problém s přední brzdou, kdy vlastě pomohla až kompletní výměna brzdového systému. To bohužel trvalo tak dlouho, že jsme přišli o celý volný trénink. V závěru jsme ani nestihli zajet desky. To znamená, že jsem nezajel jediné rychlé kolo. Stálo mě to nejspíše přímý postup do Q2, pokusím se tam ale zítra vrátit. Dnešek mě fakt mrzí, první trénink byl podařený,“ okomentoval první den Filip Salač.

Páteční program je tedy pro jezdce kategorie Moto2 minulostí. Zítra dopoledne se rozhodne o přímých postupujících do Q2, ostatní jezdci budou muset zabojovat v Q1. Jaké místo na gridu český zástupce získá pro start do nedělní velké ceny, to se dozvíme v sobotu odpoledne středoevropského času.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com