FILIP SALAČ V THAJSKU BEZ BODŮ Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

FILIP SALAČ V THAJSKU BEZ BODŮ Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

FILIP SALAČ V THAJSKU BEZ BODŮ

AČR PRESS | 29.10.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač - Moto2 - 2023

Už před startem dnešního závodu kategorie Moto2 se Filip Salač nechal slyšet, že by byl rád za umístění na bodech, ale tentokrát nemá žádná velká očekávání. Tým celý víkend bojoval s nastavením motocyklu, které se nepodařilo uspokojivě naladit. Po včerejší kvalifikaci se na Kalexu Filipa Salače provedlo ještě několik změn, které ale mohl vyzkoušet až v samotném závodě. V pořadí sedmnáctou letošní velkou cenu dokončil na 17. místě.

1

Už počtvrté se v thajském městě Buriram konal závod mistrovství světa silničních motocyklů. Chang international Circuit je známý tím, že na něm rychle degradují gumy a jezdci tak ztrácí tolik potřebný grip. Proto je důležité správné nastavení a management pneumatik. Mechanici týmu QJ MOTOR GRESINI RACING laborovali s nastavením celý víkend, nakonec použili variantu z italského Mugella, o které ale věděli, že není ideální pro závod ve vysokých teplotách. Proto přišlo ještě pár drobných úprav, které Filip nemohl odzkoušet, protože kategorie Moto2 nemá ve svém víkendovém formátu warm up.

„Popravdě jsem dnes neměl žádná velká očekávání. Chyběl mi dobrý pocit z motorky, nenašli jsme správné nastavení. Už při výjezdu z boxů jsem cítil, že přední brzda nemá potřebnou minimální vůli, což bylo hodně necitlivé, hlavně při brždění v náklonech. Myslím, že to mohl být následek pádu v kvalifikaci. Start se mně docela povedl, ale do třetí zatáčky mě na zadní kolo trefil Guevara a něco jsem ztratil. V první polovině závodu jsem nemohl jet, ta brzda byla šílená. Vlivem vysoké teploty pak trochu změkla a teprve potom jsem v ní měl alespoň nějaký cit. Bojoval jsem o patnácté místo, dojel nakonec sedmnáctý, což je pro mě sice zklamání, ale trápili jsme se celý víkend, takže to nemohlo dopadnout o mnoho lépe. Musíme pracovat dál a zjistit, proč se nám teď nedaří najít optimální setup. Uvidíme v Malajsii,“ zhodnotil závodní víkend Filip Salač #12.

Závod kategorie Moto2 vyhrál Fermín Aldeguer, druhé místo obsadil Pedro Acosta a třetí dojel k velké radosti domácího publika Somkiat Chantra.

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.

www.gresiniracing.com

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com