FILIP SALAČ VYBOJOVAL PŘÍMÝ POSTUP, ALE V KVALIFIKACI HO ZASTAVIL PÁD Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

FILIP SALAČ VYBOJOVAL PŘÍMÝ POSTUP, ALE V KVALIFIKACI HO ZASTAVIL PÁD Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

FILIP SALAČ VYBOJOVAL PŘÍMÝ POSTUP, ALE V KVALIFIKACI HO ZASTAVIL PÁD

Jan Koudelka | 11.11.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač 2023

Poslední podnik zámořského turné mistrovství světa silničních motocyklů probíhá o tomto víkendu v malajsijském Sepangu. Filip Salač je po sedmnácti odjetých závodech na průběžném 9. místě a na svém kontě má 108 bodů. Na asijských tratích ale bojuje více s nastavením motocyklu než se svými soupeři. Stejné to bylo také po dvou úvodních volných trénincích, po kterých byl sedmnáctý. Třetí trénink mu sice zajistil postup do elitní kvalifikace, ale v jejím úvodu spadl a do bojů o pole position už nezasáhl. 

Filip Salač

Filip Salač zajížděl v pátek časy nad hranicí 2:07.000 a zásadní zlepšení přineslo až sobotní ráno, když se dostal na 2:06.0720. Poslední tréninkovou jízdu přerušily dvě červené vlajky a závěrečných 16 minut ovlivnilo několik pádů a žlutých vlajek. Filip skončil v kombinaci na postupovém 9. místě a nastupoval až do hlavní kvalifikace. Jeho snahu o rychlé kolo ukončil hned v úvodu pád v sedmé zatáčce.

„Včera jsme se opět potýkali s nastavením, ale dnes to bylo mnohem lepší. Ráno se nám podařilo zrychlit, a i když to nebylo ideální kolo, čas stačil na přímý postup do Q2. Vycházel mi dobře hlavně třetí a čtvrtý sektor, na motorce jsem se cítil dobře a po několika nevydařených závodech jsem si jízdu zase mohl užívat. V prvním kvalifikačním kole jsem málem spadl, to jsem ještě ustál, bohužel ve druhém už ne. Mrzí mě to, ale závod je zítra a myslím si, že na body máme slušnou šanci. Doufám, že to dopadne dobře,“ řekl po kvalifikaci Filip Salač #12.

1

Jednadvacetiletý jezdec týmu QJ MOTOR GRESINI RACING odstartuje do závodu kategorie Moto2 z šesté řady. Kvalifikaci vyhrál Fermín Aldeguer, druhé místo obsadil Celestino Vietti a třetí skončil Manuel Gonzalez.

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.

www.gresiniracing.com

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com