Filip Salač závod v Rakousku nedokončil Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

Filip Salač závod v Rakousku nedokončil Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

Filip Salač závod v Rakousku nedokončil

Bc. Jakub Schimmer/AČR/ Miroslav Sanytrák | 21.8.22 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač - Moto2

V neděli 21. srpna vyvrcholil letošní třináctý závod světového šampionátu silničních motocyklů. V závodě nechyběl v kategorii Moto2 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Ten do závodu startoval z páté řady, ale bohužel kvůli technickým problémům ve dvanáctém kole upadl a závod pro něj skončil.

Filip Salač 

Ranní warm-up znamenal pro Filipa osmé místo a spokojenost před závodem. V něm ho bohužel postihla závada lambda sondy, která zapříčinila špatný start. Filip se propadl až na 23. místo, poté se sice posunul a okolo desátého kola nebyl daleko za bodovanými pozicemi, ale ve dvanáctém kole přišel pád a s ním konec nadějí. Do té doby podařený víkend tak skončil neúspěchem kvůli závadě, protože motocykl kromě ztráty výkonu také nepodřazoval na nižší rychlostní stupně. Je velké štěstí, že český jezdec pří tomto pádu způsobeném zmíněnou technickou závadou vyvázl nezraněn, zklamání je však obrovské.

„Warm-up byl výborný, několikrát jsem atakoval první pozici a motorka fungovala výborně. Bohužel se mi nepovedl start do závodu. Nebyla to moje chyba, bohužel došlo k závadě lambda sondy, což způsobilo, že motorka byla suchá, nechtěla řadit a měla méně výkonu, protože byla chudší na palivu. Je to smůla, propadl jsem se o několik míst dozadu. Nebyl jsem schopen podřazovat, kvalt tam nešel, a to zapříčinilo pád. Bylo to v deváté zatáčce, kde se podřazuje z šestého na třetí rychlostní stupeň. To se mi nepodařilo a ve 190 km/h jsem z toho vystoupi. Jsem rád, že jsem v pořádku, ale je to obrovské zklamání. Tento víkend jsem byl schopen zajíždět časy sám, hodnotím to jako pozitivní víkend. Už se těším do Misana, tým fungoval skvěle, bohužel technický problém nikdo neovlivní. Děkuji všem za podporu,“ okomentoval třináctý závod sezóny Filip Salač.

Kolotoč MotoGP teď čeká jeden víkend pauza, poté se jezdci utkají o další světové body 4. září v italském Misanu. Jak se zde Filipovi bude dařit, to se dozvíme v neděli touto dobou.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com