FILIP SALAČ ZAZNAMENAL DALŠÍ VYDAŘENOU KVALIFIKACI Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

FILIP SALAČ ZAZNAMENAL DALŠÍ VYDAŘENOU KVALIFIKACI Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

FILIP SALAČ ZAZNAMENAL DALŠÍ VYDAŘENOU KVALIFIKACI

Jan Koudelka | 30.9.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač 2023

Předpověď v Motegi slibovala na dnešní den vytrvalý déšť, ten ale nakonec nepřišel. Postup do druhé části kvalifikace tak musel Filip Salač potvrdit ještě ve třetím volném tréninku, do kterého nastupoval z provizorní sedmé pozice. V průběhu poslední volné půlhodiny se začalo zrychlovat a soupeři Filipa odsunuli až na poslední postupové místo. Kvalifikace našemu jezdci vyšla znamenitě a do zítřejšího závodu bude startovat z hvězdné druhé řady.

Filip Salač

Po včerejším sedmém místě v kombinovaném měření se zdálo, že je o postupu do Q2 rozhodnuto. Avizovaný déšť ale nepřišel, takže se ve třetím volném tréninku ještě zrychlovalo. Filip Salač udržel těsně poslední postupovou příčku a v letošní sezóně ještě nemusel o hlavní část kvalifikace bojovat v její první polovině. Do kvalifikace nastupoval ze 14. místa, svůj nejrychlejší čas ještě dokázal vylepšit na hodnotu 1:50.135, což znamenalo finální pátou příčku a minimální ztrátu +0,240 sekundy na prvního Chantru.

2

 „S dnešním dnem jsem spokojený, ve třetím tréninku se mi dařilo zajíždět slušné časy i na použitých pneumatikách. Pak jsem přezul a chystal se na time attack, měl jsem čas na čtyři kola, ale ve všech jsem chytil žluté vlajky a všechny průjezdy mně byly smazány. Naštěstí jsem se do Q2 dostal, i když těsně. Do kvalifikace jsem vyjížděl dobře připravený a věřil si na rychlý čas. Druhá řada a páté místo je po minulých závodech super, i když to mohlo být ještě lepší. V nejrychlejším kole se mně v nájezdu na cílovou rovinku motorka zvedla na zadní a musel jsem trochu ubrat. V každém případě jsme na závod dobře připravení a věřím, že zítra můžeme bojovat opět o dobrý výsledek,“ komentuje dnešní kvalifikační den Filip Salač #12.

Pole position kategorie Moto2 si vyjel Somkiat Chantra před Ai Ogurou a Jake Dixonem. Filip Salač bude startovat z druhé řady po boku Pedra Acosty a Alonso Lopeze.

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.

www.gresiniracing.com

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com