FILIPA SALAČE ZRADILA V BARCELONĚ TECHNIKA Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

FILIPA SALAČE ZRADILA V BARCELONĚ TECHNIKA Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

FILIPA SALAČE ZRADILA V BARCELONĚ TECHNIKA

Jan Koudelka | 3.9.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač - Barcelona 2023

Z páté řady startoval do dnešního závodu kategorie Moto2 Filip Salač. Všichni jeho fanoušci se těšili, jak se probojuje minimálně do první desítky a připíše si další body do šampionátu. Ale už od prvního kola bylo zřejmé, že něco není v pořádku. V první zatáčce vyjel Filip mimo stopu a na trať se musel vracet penalizační uličkou. Místo stíhací jízdy se ale začal propadat až na předposlední místo. I když se většinou snaží za všech okolností dojet, tentokrát beznadějný závod ukončil pět kol před cílem.

Filip Salač

Závod kategorie Moto2 byl vypsán na 21 kol a hned v úvodu zajížděl Filip Salač mnohem horší časy, než během tréninků a kvalifikace. V průběhu pak ještě zpomaloval a v závěru byl téměř o tři vteřiny pomalejší než v sobotu. „Jsem pochopitelně hodně zklamaný. Na dnešní závod jsem se těšil, ale takhle jsme si to nepředstavovali. V první zatáčce jsem musel uhnout, abych zabránil kontaktu s jiným jezdcem. Dostal jsem se mimo trať a vracel se podle pravidel penalizační uličkou. Pak mě začali předjíždět nebo spíše objíždět jezdci, kteří jsou za normálních okolností výrazně pomalejší. Měl jsem problém s akcelerací při výjezdech ze zatáček. Zatím netušíme, co se stalo a musíme to zjistit. Naštěstí je příští týden další závod, tak máme brzy čas na nápravu,“ vysvětlil zklamaný Filip Salač #12. 

V průběžném pořadí se český jezdec týmu QJ MOTOR GRESINI RACING propadl na 8. místo. Seriál MotoGP pokračuje už příští týden Velkou cenou San Marina v Misanu.

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.

www.gresiniracing.com

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com