Formulovou sezónu HKC Racing Teamu zakončil triumf HKC, Racing, Carbonia Cup, Most, Autodrom | Constructors F1

etina English Rusky

Formulovou sezónu HKC Racing Teamu zakončil triumf HKC, Racing, Carbonia Cup, Most, Autodrom | Constructors F1 Constructors F1

Formulovou sezónu HKC Racing Teamu zakončil triumf

Dušan Matouš/HKC RACING | 25.10.19 | Aktuálně

HKC RACING TEAM 2019

Mostecký závodní HKC Racing Team se kromě výchovy jezdců na motokárách zabývá i okruhovým závoděním s formulemi.

 

V letošním ročníku Carbonia Cupu si ve třídě D4 vedli jeho piloti skutečně výborně. V závěrečném podniku na Autodromu Most vyhrál třídu Matěj Kácovský před Dany Ludererem. Pavel Machulda dokončil závod čtvrtý. V celkovém bodování je letošním vítězem mezi dvoulitrovými monoposty Luderer a Matěj, který z devíti závodů sezóny odjel jenom čtyři, je nakonec třetí.

 

Matěj už v trénincích naznačoval, že bude velmi rychlý a v kvalifikaci se svou formulí Renault dokonce pokořil hranici jedné minuty a 35 sekund na kolo. Luderer se držel za ním a zkušený Machulda zajel třetí čas. Po startu dvacetiminutového závodu potvrdil Matěj roli favorita a usadil se na čele své třídy. Jezdeckou smůlu zažil Pavel Machulda, když pod přemostěním v protilehlé pravotočivé zatáčce musel prudce brzdit, aby se vyhnul kontaktu s jedním ze soupeřů, roztočil se a skončil mimo trať. Vydal se na stíhací jízdu, musel předjet mnoho pomalejších soupeřů a v cíli skončil jen těsně pod stupni vítězů. Také Matěj a Dany museli v závěrečné fázi závodu předjíždět o kolo pomalejší formule, ale naštěstí se všechno obešlo bez incidentů. Matěj tak viděl šachovnicovou vlajku jako prví, Dany jako druhý a třetí skončil německý pilot Tim Rädlein, který jezdil řádově o čtyři sekundy na kolo pomaleji, než piloti HKC. Vyplývá z toho, že kdyby závod trval o něco déle, Pavel Machulda mohl stát s kolegy na podiu.

 

"Ta představa by byla hodně pěkná," nechal se slyšet trenér Ivan Houzák.


"Mít na stupních všechny tři jezdce, by byla veliká prestiž. Ale ani v motorsportu neplatí žádná kdyby. I dva jezdci jsou potvrzením, že svou práci děláme jak nejlépe umíme. Důležité taky je, že Dany dojel před Rädleinem, protože v celkovém hodnocení před závěrečným mosteckým závodem na něj měl náskok jen čtyři body. Vítězství v letošním ročníku si každopádně ujít nenechal," dodal.

 

Za zmínku ještě stojí, že šestnáctiletá Monika Podhradská se Škodou Fabia ve třídě A opět zrychlila a dostala se pod hranici minuty a 56 sekund na kolo. Jak ji, tak Matěje teď už zase budou čekat především studentské povinnosti, kterým se v sezóně nemohli věnovat naplno. Až zjara odstartuje nový závodní ročník, budou muset všechno zase skloubit.

 

HKC Racing Team ukončil dvacátou první sezónu jak nejlépe mohl. Kromě několika mistrovských titulů v motokárách přidal i jedno celkové prvenství a jeden bronz v Carbonia Cupu. Potvrdil tak, že koncepční práce s mladými jezdci, jejich hledání a výchova zkrátka přináší ovoce.

(20.10.2019)

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com