Gábor Tim vyhrál pohár Škoda Octavia Cup 2016 Škoda Octavia Cup,F1, okruhy, závody | Constructors F1

etina English Rusky

Gábor Tim vyhrál pohár Škoda Octavia Cup 2016 Škoda Octavia Cup,F1, okruhy, závody | Constructors F1 Constructors F1

Gábor Tim vyhrál pohár Škoda Octavia Cup 2016

Josef Hora/ Most | 10.9.16 | Aktuálně

Škoda Octavia Cup 2016

Pekař vítězem prvního závodu v Brně, novým šampionem Octavia Cupu je Gábor Tim!

 

Tomáš Pekař z týmu Carpek Service vyhrál první víkendovou jízdu finálového podniku Octavia Cupu. Na Masarykově okruhu v Brně oslavil třetí triumf v roce, nicméně velká pozornost patřila v cíli třetímu Gáboru Timovi, který se stal novým šampionem Octavia Cupu.

 

Tomáš Pekař startoval z pole-position po boku amerického závodníka Augusta Macbetha z týmu Steibel Motorsport, ovšem byl to právě Gábor Tim, který se okamžitě po rozsvícení zelených světel tlačil na první místo. Tři Octavie se nakonec do první zatáčky seřadily v pořadí Macbeth, Tim a Pekař.

 

Nejrychlejším jezdcem ve vedoucí skupince byl Tomáš Pekař. Se svou oranžovou Octavií nejprve pokořil Gábora Tima a ve čtvrtém kole předjel v zatáčce Kevina Schwantze i vedoucího Augusta Macbetha. Tomáš Pekař tak udělal pro udržení naděje na celkovou výhru v Octavia Cupu maximum, jenže Gábor Tim zvolil bezpečnou strategii a zbytečně neriskoval. Držel si třetí pozici za Macbethem a v cíli ho tým Apex Racing přivítal jako nového šampiona Octavia Cupu.

 

Na čtvrtém místě dojel vítěz dvou volných závodů na mosteckém autodromu Adam Rzepecki z týmu Interia. Na pátém místě byl klasifikován Michael Vorba (Action Racing), který za sebou udržel dotírajícího Sebastiana Steibela z týmu Steibel Motorsport. Sedmé místo v cíli patřilo Tomaszi Rzepeckému a první osmičku uzavřel Radek Bareš. Bohuš Šesták se po vlastní chybě musel spokojit s devátou příčkou a na desátém místě přijel do cíle Richard Meixner.

 

Octavia Cup sezóny 2016 tak má po dnešku svého vítěze a zároveň bylo také rozhodnuto o celkovém druhém a třetím místě.

 

To druhé si díky bonusovému bodu za nejrychlejší závodní kolo 2:18.998 definitivně zajistil Tomáš Pekař, jehož náskok na Michaela Vorbu představuje 26 bodů.

 

Start posledního, dvanáctého závodu sezóny 2016 je naplánován na neděli ve 14:40 a z pole position do něj odstartuje polský závodník Tomasz Rzepecki.

 

Rozhovory jezdců Škoda Octavia Cupu:

 

Tomáš Pekař (Carpek Service, 1. místo) – „S vítězstvím jsem samozřejmě spokojený. Byl to další velice náročný závod. Prostě ty starty mi nejdou, předjeli mě Gábor s Augustem, ale oni naštěstí tu brněnskou trať tolik neznají a navíc jsou tady kombinace zatáček, kde jde něco vymyslet. Podařilo se mi je předjet a nakonec jim i poodjet, ale bylo to díky tomu vedru hodně náročné. Když jsem tady v parc-fermé vylézal z auta, tak jsem málem upadl, protože to vedro v autě je opravdu šílené. Jsem rád za první místo a budu se těšit na zítřejší závod.“

August MacBeth (Steibel Motorsport, 2. místo) – „Brno se mi moc líbí. Je to krásná, plynulá trať. Moc jsem si užíval jízdu za Tomášem Pekařem, protože on to tady zná naprosto dokonale a každou zatáčku projíždí tou nejrychlejší stopou. Bylo to skvělé a mám velkou radost z druhého místa ve svém prvním závodě v Brně. Nejnáročnější to bylo na začátku, kdy jsem jezdil první, a Pekař s Timem na mě dotírali. Snažil jsem se jet na maximum, ale také jsem chtěl samozřejmě zůstat v klidu, abych nedělal zbytečné chyby. První místo jsem sice neudržel, ale i tak to byl skvělý závod.“

Gábor Tim (Apex Racing Media, 3. místo) – „Je to neskutečný pocit. Abych byl upřímný, nemůžu najít slova. Prozatím je pro mě těžké to vstřebat. Jsem šampionem Octavia Cupu, mezinárodního šampionátu. Je to pro mě velká věc, je to pro mě velký krok. Je to naprosto úžasné. Chtěl bych poděkovat naprosto všem. Sponzorům, mechanikům, klukům z týmu, přátelům a rodině. Byla to naprosto skvělá sezona.“

 

Výsledky prvního závodu

  1. Tomáš Pekař – Carpek Service
  2. August Macbeth – Steibel Motorsport
  3. Gábor Tim – Apex Racing
  4. Adam Rzepecki – Interia Team
  5. Michael Vorba – Action Racing
  6. Sebastian Steibel – Steibel Motorsport
  7. Tomasz Rzepecki – Interia Team
  8. Radek Bareš – Radek Bareš
  9. Bohuš Šesták – Bohuš Šesták
  10. Richard Meixner – KV Motor Team s.r.o.
  11. Petr Čížek – AUTOMOTOKLUB Most v AČR

 

Galerie

Štítky

 


Vůz Škoda Octavaia Cupu

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Motor Pední svtlo Pední spojler Kapota Kamery Pední sklo a strae Baterie Elektrozvod Pední kolo Pedály Podvozek Kliky dveí Pásy Sedadlo Ochranný rám Zadní kídlo Zadní svtlo Nádr volant Tachometr Ty ízení Zrcátko Výfuk a výfukové potrubí Zadní náprava a pérování Zadní kolo a zadní brzda Brzdy Pední náprava a pérování

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com