Goodyear FIA ETRC v Zolderu i s plameny FIA ETRC, Buggyra, Racing, | Constructors F1

etina English Rusky

Goodyear FIA ETRC v Zolderu i s plameny FIA ETRC, Buggyra, Racing, | Constructors F1 Constructors F1

Goodyear FIA ETRC v Zolderu i s plameny

Vláďa Rožánek/foto © Richard Kienberger | 17.9.23 | Aktuálně

Zolder - Fia ETRC

Další závod FIA Goodyear ETRC absolvovali jezdci na závodní trati v belgickém Zolderu a třeba Rodriguezovi se v zolderu zadařilo pěkně, ale Recuenco i zahořel.

1

První jízdu FIA ETRC v Zolderu vyhrál Jochen Hahn na ivecu, když do hry ho vrátilo 30 získaných bodů, přičemž Norbert Kiss první jízdu nedokončil. Druhý skončil další německý jezdec Sasha Lenz a bronzový podest patřil trochu překvapivě José E. Rodriguezovi. Na body tentokrát dosáhli i Hecker, Newell a Recuenco, kteří se poskládali od osmého místa. Kiss tentokrát doplatil na porouchané turbodmychadlo.

Druhou jízdu vyhrál Antonio Albacete na manu, ale jeho radost nebyla bohužel konečná, dostal penalizaci, a nakonec zvítězil Norbert Kiss a Albacete se musel spokojit se druhým místem. Kvůli havárii Faasovi scanie byl závod zrušený červenou vlajkou, neb i Hecker a Lenz skončili ve štěrkovém loži.

Třetí klání po vítězství v kvalifikaci si přivlastnil Norbert Kiss a opět ukázal, že jeho truck jede skvěle. Celkové pořadí se na prvních čtyřech místech už nezměnilo, a tak dojel druhý Sascha Lenz, před Jochenem Hahnem. Jamie Anderson si připsal s manem další pěkné páté místo, před Rodriguezem a Kursimem. Body obdržel i Faas, Newell a Taylor.

2

Ve čtvrtém závodu měl velkou snahu narušit Kissovu neporazitelnost Steffen Faas se scanií, ale snaha byla velká, ale technika nevydržela a s prasklou brzdovou hadičkou musel bohužel pro něj odstoupit.

Kiss tedy opět slavil na nejvyšším místě. Druhý dojel Jochen Hahn a úmysl na titul se mu již hodně vzdálil. Třetí místo obsadil opět po penalizaci Kursima Portugalec Rodriguez. Měl to ale pěkný víkend, a to když zvítězil hned čtyřikrát v hodnocení Promoters Cupu. Jamie Anderson z Anglie ukořistil další cenné čtvrté místo. Recuencův truck iveco trochu více blafnul, ale jezdec je v pořádku a plamen po zastavení zhasl.

Další závody Goodyear FIA ETRC uvidí diváci v Le Mans na okruhu Bugatti a sezóna se už hodně nachýlí ke konci.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com