GP Maďarska F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1

etina English Rusky

GP Maďarska F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1 Constructors F1

GP Maďarska

Miroslav Sanytrák / foto Jiří Křenek | 26.7.09 | Aktuality

Kvalifikaci na GP Maďarska vyhrál F.Alonso s vozem Renault před druhým Vettelem a třetím Webberem, oba na vozech Red Bull. J.Button startuje až z osmého místa, přičemž se jedná o jeho nejhorší letošní umístění na startu. Během tréninku se stala velká nehoda, z projíždějícího vozu R.Barrichella odpadla část, která zasáhla do hlavy za ním jedoucího F.Massu s vozem Ferrari, který ztratil vědomí a v rychlosti bezmála 200km/hod narazil do stěny z pneumatik, do které se přímo zabořil velkou částí svého monopostu. Byl okamžitě převezen vrtulníkem do nemocnice.

Po tréninku jdoucí R.Barrichello odpovídal agenturám s tím, že F.Massu zasáhl předmět z jeho vozu, F.Massa ještě při převozu komunikoval s lékaři.Dle informací má F.Massa zlomeninu lebeční kosti ,tržnou ránu na čela a ostřes mozku a čeká jej operace. Doufejme , že vše dopadne dobře a brzy uvidíme pilota stáje Ferrari opět závodit. Držme mu palce, aby se rychle zotavil.



Peter Bazso, šef kliniky oznámil na tiskové konferenci , že brazilský pilot Felipe Massa je po operaci lebky ve vážném stavu, ale stabilizovaný, operující lékař Lajos Zsiros očekává, že jezdce bude moci dnes probudit.



F. Alonso


FIA doctor

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com