Grand prix formule 1 Bahrainu - první místo bere Sebastian Vettel na Ferrari. Bahrain, 2018, grand prix, Vettel, Hamilton, komentáře, Miroslav Sanytrák,okruh, Sakhir, | Constructors F1

etina English Rusky

Grand prix formule 1 Bahrainu - první místo bere Sebastian Vettel na Ferrari. Bahrain, 2018, grand prix, Vettel, Hamilton, komentáře, Miroslav Sanytrák,okruh, Sakhir, | Constructors F1 Constructors F1

Grand prix formule 1 Bahrainu - první místo bere Sebastian Vettel na Ferrari.

Miroslav Sanytrák / foto Jiří Křenek | 8.4.18 | Komentáře - M.Sanytrák 2018

F1 2018

Start grand prix formule 1 se vydařil Sebastianu Vettelovi.

17.10 je odstartováno, Vettel raketově bere první pozici , za ním se však vklínil ( jak jsem předpokládal) Valtteri na Mercedesu, za ním na třetí pozici vyjel Kimi na Ferrari.  Jede se opt na okruhu v Sakhiru v bahrainské poušti. 

 

Ihned po staru došlo ke kolizi , ze které vyšly oba vozy týmu Red Bull Racing naprázdno, v prvním kole odstupuje Ricciardo a následně po něm dojíždí do boxu pro nové kolo i Verstappen, který však v dalším kole také odstupuje, černý den pro tým Red Bull Racing. Red Bull Racing tým to prostě zabalil, jsem z toho smutný, ale to je formule 1.

Lewis Hamilton - superformulaoneman! 

V sedmém kole dokazuje Lewis Hamilton své umění, najednou předjíždí 3 monoposty a rázem se dostává na šestou pozici, předjíždí jeden vůz za druhým a 8.kole je již na 4.místě průběžného pořadí velké ceny Bahrainu formule 1 2018.

 

12.kolo: Vettel, Bottas, Raikkonnen, Hamiltn, Gasly,Margnusen, Hulkenberg, Alonso, Ocon.

Teplota vzduch 32 stupnů Celsia, v kokpitu bude možná ještě o dost více, prostě sauna. Piloti musí během závodu pít a někteří vypotí až 3 kilogramy své váhy, dostatek pití je základ, aby organismus vydržel.

 

20. kolo dochází ke klíčové výměně kol.  oba dva monoposty týmu Scudeia Ferrari mění pneu. Za nimi Valtteri Bottas, Lewis Hamilton zůstává na trati. Pořadí se mění :Hamilton, Vettel, Bottas, Raikkonnen.

 

26.kolo: DRS pomáhá Sebastianovi k předjetí Lewise  a dostává se opět na první místo. Lewis jede na pneumatikách dost již opotřebovaných. 27.kolo si jede pro nové. Vyjíždí na 4.místě za Vettelem, Bottasem a Raikkonnenem. 

 

31.kolo: Vettel, Bottas, Raikkonnen,Hamilton,Gasly,Hulkenberg.

Raikkonenn si nevšímá zranění svého mechanika!!!!Proč?????

38.kolo: Raikkonenn na výměně pneumatik, odjíždí dříve než měl, svítí zelené světlo,ale zadní kolo není hotové a na něj se doslova namotává jeden z mechaniků, Kimi zastavuje a vylézá ( zbytečně) z monopostu a odchází celý naštvaný pryč. Vůbec jej nezajímá stav mechanika, to by nemělo nastat ani v největší naštvanosti!!!! Přece jenom na mechanicích asto závisí celý závod!!! 

40.kolo: Vettel, Bottas, Hamilton. V tuhle chvíli si říkám, kdy nastane výměna Bottas/Hamilton, rozdíl mezi oběma je 11 vteřin. 

 

50.kolo: Vettel, Bottas, Hamilton, Gasly, Magnusen,Hulkenberg, Alonso.
Vettel jede na dost opotřebovaných pneumatikách Pirelli,mají za sebou více jak 30 kol! 

 

52.-53.-54. kolo: Vettel, 3.4 s za ním Bottas, 12,0 s Hamilton ......monopost Ferrari jede pomaleji, guma začínají haprovat! Penumatiky limitují monopost i umění pilota. Valtteri si asi jede pro vítězství. Sebastian jede co to dá, využívá vše co se dá. Pneumatiky mají prostě dost!!!!!

57.kolo: Jsou to sílené nervy , Vettel drží  první místo, Bottas bojuje jako lev,ale i on má ojeté pneumatiky.

Sebastian Vettel vyhrává grand prix formule 1 Bahrainu 2018, druhé místo bere Valtteri Bottas, na třetím dojíždí Lewis Hamilton.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com