Grand prix Maďarska, exkluzivně komentuje pan Karel Jílek Karel Jílek, grand prix, Maďarsko, 2021 | Constructors F1

etina English Rusky

Grand prix Maďarska, exkluzivně komentuje pan Karel Jílek Karel Jílek, grand prix, Maďarsko, 2021 | Constructors F1 Constructors F1

Grand prix Maďarska, exkluzivně komentuje pan Karel Jílek

Karel Jílek/ foto Jiří Křenek, www.activepictures.cz | 11.8.21 | Komentáře - K.Jílek Sr. 2021

Formule 1 2021

Skandál v Maďarsku

V návaznosti na „ úspěch“ v Anglii skrblíci z vedení trojcípé hvězdy trochu povolili kohoutek penězovodu na srovnání mističky vah proti trvalému přílivu, plynoucímu z optimalizace limonádníkova podnikání.Drobná inovace ve jménu technického pokroku, stačila k první řadě před oběma Red Bully, což na téměř motokárové trati znamená skoro jistou výhru. Hamík vystřelí jako první, Botas to celé přibrzdní a ostatní jsou bez šancí.Do téhle bezchybné kalklulace se všek připletl Svatý Petr. Při zmoklém startu nosič vody od Mercedesu jako obvykle zaspal, a aby se zavděčil svým chlebodárcům, poněkud si popletl pedál brzdy s plynem. Byla z toho rána jako když se střelí do vrabců. Čtvrtinu startovního pole včetně obou Red Bullů zlikvidoval, polovinu vyhnal do kačírku a rázem byl Hamilton v nedohlednu. Pak sice přišel červený prapor a všechni se srovnali do boxové uličky. Po více jak půlhodině lízání ran těch,co prošli kolizí či kačírkem, byl závod znovu rozjet, a to za Safety carem. Po jeho odbočení všichni ihned zamíříli k výměně mokrých, kromě Hamíka, ten nepochopitelně zůstal trčet na startovní čáře a než objel kolo, bylo celé pole dávno před ním. Začínal tedy z posledního místa, ale se zdravým autem, zatím co rival Verstapen s neopravitelně pochroumanou podlahou se trápil o dvě místa pře ním.

Ačkoliv všíchni po celý závod bojovali jako lvi, předjíždělo se na počátku i konci prořídlého startovního pole, k žádné další kolizi již nedošlo. Vlastně s vyjímkou nešiky Nikity, ten si urazil kolo při kolizi v boxové uličce. V čele jezdili Jaguáři a vydrželo jim to až do cíle, kde se na ně téměř dotáhl Hamík.

Triumfální pomalá jízda Jaguárů po projetí cílem měla za následek větší spotřebu paliva, což si Vetel uvědomil, auto vypnul a do cíle doběhl po svých. Diskvalifikaci se však nevyhnul, neboť pečlivým technikům se podařilo vydojit jen pár dcl benzínu a do předepsaného litru něco chybělo.Vettela sice postavili na stupně vítězů, ale pak byl dodatečně diskvalilfikován.Přísným předpisům bylo učiněno za dost a ještě to přineslo tři body do Hamiltonova hodnocení, čímž se vzdálil Verstapenovi o devět. Ten se dotrápil do cíle jako desátý.Týmový kolega Bottas Hamíkovi hodně pomohl, snad si tím řekl o prodloužení smlouvy, ale podezření, že to nebylo jen neuměním je silné a se sportem to nemá nic společného.

To by se v druhé polovině sezony mohli začít body přidělovat třeba losem nebo za umělecký dojem, jako krasobruslařům.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com