Gratulujeme HKC týmu k zisku titulu mistra České republiky. HKC, Akademie, Racing. | Constructors F1

etina English Rusky

Gratulujeme HKC týmu k zisku titulu mistra České republiky. HKC, Akademie, Racing. | Constructors F1 Constructors F1

Gratulujeme HKC týmu k zisku titulu mistra České republiky.

HKC Racing team/ Dušan Matouš | 6.9.18 | Aktuálně ze světa

HKC Racing 2018

Úspěch HKC Akademie motorsportu.

HKC

Srpnový podnik Czech Kart Open se jel na motokárové trati u Vysokého Mýta a jezdec mosteckého HKC Racing Teamu Matvej Sonkin zde skvělým výkonem v předstihu stvrdil zisk letošního titulu mistra České republiky ve třídě Mini 60. S plným počtem víkendových bodů se v tabulce průběžného bodování dostal tak vysoko, že při závěrečném víkendu v německém Wackersdorfu už nikdo ze soupeřů nemá šanci jej překonat.

 

Matvej v Mýtě vyhrál co se dalo.

 

Po nejrychlejším kole v měřeném tréninku dojel první ve dvou bodovaných závodech i v závěrečném Superfinále, které je hodnoceno dvojnásobkem bodů, takže během tohoto podniku jich získal celkem 60! "Neslavíme, i když bychom teoreticky mohli," řekl trenér malého Moskvana Ivan Houzák. "V motorsportu platí až poslední průjezd pod šachovnicovou vlajkou v sezóně a to bude až v říjnu," podotkl.

 

Výborně si v tomto podniku vedli i ostatní piloti mostecké stáje. V bodování Poháru Autoklubu České republiky ukořistil David Páv stříbro v Baby 60 a v pohárové Mini 60 dojel Matěj Preuss druhý a Miloš Roudnický třetí. Lze dodat, že vesměs jde o frekventanty HKC Akademie motorsportu, která byla založena v roce 2012 s cílem systematickou a dlouhodobou prací s mládeží posunovat mladé jezdce do vyšších a vyšších pater závodnických disciplín. Právě motokáry jsou tou základní platformou, která je nejlepším startovacím schůdkem do dospělého okruhového závodění. Matvej, který je mezi svými soupeři ve třídě Mini 60 nejmenší a také nejmladší, tak má ve svých osmi letech šanci dobře bodovat i po přestupu do vyšší kubatury v příštích sezónách.

Štítky

 


Konstrukce motokáry

Klikněte na část, která vás zajímá

Konstrukce motokáry 1 7 13 14 10 12 4 3 9 5 11 8 6 2

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com