Hankook nově dodává letní pneumatiky Ventus S1 evo² SUV a zimní pneumatiky winter i*cept evo² SUV do výroby dalšího vozu Hankook, F1,ČR,2017 | Constructors F1

etina English Rusky

Hankook nově dodává letní pneumatiky Ventus S1 evo² SUV a zimní pneumatiky winter i*cept evo² SUV do výroby dalšího vozu Hankook, F1,ČR,2017 | Constructors F1 Constructors F1

Hankook nově dodává letní pneumatiky Ventus S1 evo² SUV a zimní pneumatiky winter i*cept evo² SUV do výroby dalšího vozu

Filix Kinzer/Hankook | 30.5.18 | Pneumatiky Hankook

Hankook ČR 2018

Hankook nově dodává letní pneumatiky Ventus S1 evo² SUV a zimní pneumatiky winter i*cept evo² SUV do výroby dalšího vozu.

Aktuální generace BMW X3 se na trh dodává od listopadu 2017. Součástí originální výbavy jsou nově pneumatiky Hankook, a sice letní v rozměru 225/60 R18 104 W XL nebo zimní v rozměru 225/60 R18 104 H XL. BMW X3 patří k nejoblíbenějším vozidlům své třídy, od roku 2003 se jich na celém světě prodalo více než 1,5 miliónů kusů. Prémiové pneumatiky Hankook, letní Ventus S1 evo² SUV a zimní winter i*cept evo² SUV výborně doplňují dynamiku jízdy včetně agilní ovladatelnosti, které jsou pro tuto značku vozidel typické. Obě pneumatiky se již osvědčily jako originální výbava osobního vozidla a vlajkové lodi společnosti BMW řady 7.

Neu-Isenburg/Německo, 30. května 2018


Hankook získává další objednávku na dodávky letních a zimních pneumatik do výroby aktuálních modelů BMW X3. Oblíbený segment vozidel typu SUV překročí letos poprvé na trzích Evropy 25 procent celkové produkce vozidel. Výrobce Hankook vyrábí své vysoce výkonné pneumatiky také v provedení pro zmiňovanou kategorii vozů SUV. Výrobce vozidel BMW Group reagoval zavčas na nový trend zmíněné všestranné třídy vozidel a se svým předchozím modelem BMW X3 slavil velké úspěchy. Pro svoji třetí generaci vozů BMW X3 si výrobce vybral, mimo jiné, také pneumatiky značky Hankook. Dynamicky sportovní vzhled vozidla BMW X3 mohou doplňovat pneumatiky Ventus S1 evo² SUV v rozměru 225/60 R18 104 W XL jakož i zimní pneumatiky winter i*cept evo² SUV v rozměru 225/60 R18 104 H XL.

Nároky, především ohledně letních pneumatik, byly ze strany BMW Group skutečně vysoké. Hankook musel jejich vývoj zaměřit na vysoké jízdní výkony, avšak bez omezení komfortu. Cílem bylo splnit nejen požadavky ohledně sportovního chování vozu BMW X3, ale také ohledně jeho komfortních a navzdory tomu agilních vlastností.

Ventus S1 evo² SUV využívá speciálně upravenou výplň patky, a také díky tomu splňuje všechny definované požadavky, což dokládá hvězdička na boku pneumatiky značící originální výbavu pro BMW X3. Upravená patka byla vyvinuta speciálně pro sportovnější vozy a poskytuje požadovanou tuhost pro vysoce precizní řízení, které odpovídá vysoké dynamice jízdy vozidla, a přesto nabízí dostatečný komfort pro těžší vozidla kategorie SUV. Ventus S1 evo² SUV se schválenou maximální rychlostí do 270km/h zvládá výborně také vysoké teploty, kterým bývá během jízdy vystavována. To umožňují zesílené konstrukční vrstvy z hybridní tkaniny odolné proti vysokým teplotám. Vysoká tuhost spodní části bočnic umožňuje mimo jiné obzvlášť dobrou ovladatelnost.

Dále došlo k značné redukci valivého odporu díky vícevrstvému běhounu. Speciální směs, z které je běhoun vyroben, zvyšuje současně vynikající přilnavost na mokré vozovce a tím také optimálně doplňuje bezpečnostní funkce vozu BMW X3.

Obzvlášť nízká hlučnost pneumatik výborně doplňuje sériovou montáž čelního skla s akustickou izolací. Inovativní stupňovité provedení krajních bloků, převzaté od DTM pneumatik, umožňuje i při vyšším stupni opotřebení pneumatiky potřebnou styčnou plochu a zaručuje vysoké brzdné a záběrové výkony na mokré a suché vozovce po celou dobu životnosti.

„BMX X3 je po BMW řady 7 dalším vozem, jehož originální výbava zahrnuje jak letní, tak i zimní pneumatiky naší výroby, což představuje mimořádné vyznamenání pro naše vývojáře a dokládá vysokou kvalitu našich produktů“, řekl Tony Lee, vicepresident pro marketing a prodej společnosti Hankook Tire Europe. „Aktuálně se prokazuje, že se investice do testovacího centra zimních pneumatik „Technotrac“ ve finském Ivalo vyplatila především pro naše aktivity na evropských trzích, které jsou pro nás skutečně důležité. Právě zde máme ideální a velmi dobré podmínky pro vývoj zimních pneumatik, dodávaných do originální výbavy.“

Dynamiku jízdy vozu BMW X3 v zimních povětrnostních podmínkách podporují pneumatiky winter i*cept evo² SUV stejně optimálně, jako zmíněné letní pneumatiky, a jsou také označeny hvězdičkou. Vývoj těchto zimních pneumatik pro originální výbavu byl zaměřen nejen na nízký valivý odpor, ale především na dosažení velmi dobrých výkonů. 3D lamely, které se nachází po celém běhounu, zajišťují díky minimalizaci posuvu bloků a míry oděru další stabilitu jízdy a kromě toho maximálně účinné hrany bloků zlepšují ovladatelnost. Ve výrobě se používá vysoce disperzibilní nano-siliková směs, které zamezuje tvrdnutí pneumatik také při velmi nízkých teplotách. Vyšší stupeň elasticity běhounu tak zlepšuje přilnavost na ledu, sněhu a mokré vozovce, což dokládají krátké brzdné dráhy. Emise hluku jsou velmi nízké, které v případě běžných zimních pneumatik bývají typicky vyšší. Nízká hladina hluku se projevuje nejen vyšším komfortem jízdy, nýbrž má také pozitivní přínos pro životní prostředí.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com