Hankook vybavil Mercedes-AMG GT Coupé pneumatikami Ventus S1 evo Z Hankook, Mercedes, AMG | Constructors F1

etina English Rusky

Hankook vybavil Mercedes-AMG GT Coupé pneumatikami Ventus S1 evo Z Hankook, Mercedes, AMG | Constructors F1 Constructors F1

Hankook vybavil Mercedes-AMG GT Coupé pneumatikami Ventus S1 evo Z

Hankook Press | 5.8.24 | Aktuálně

Hankook 2024 - Mercedes

 Výrobce prémiových pneumatik Hankook vybavil nový Mercedes-AMG GT Coupé již z výrobního závodu pneumatikou UUHP (Ultra-Ultra-High-Performance) Ventus S1 evo Z. V souladu s vysoce dynamickými jízdními vlastnostmi sportovního vozu s pohonem všech kol a výkonem až 430 kW/585 koní má pneumatika na míru upravený sportovní profil a modifikovanou běhounovou směs, které zaručují maximální míru přilnavosti i v extrémních jízdních situacích. Schválení originální výbavy včetně označení „MO1“ na bočnici pneumatiky představuje první spolupráci mezi Mercedes-AMG a Hankook.

„Jsme hrdí na to, že můžeme být výrobcem originální výbavy nového Mercedesu-AMG GT Coupé – vysoce výkonného modelu s mimořádně sportovním chováním. Považujeme to za potvrzení toho, že naše výrobky splňují nejvyšší požadavky“, říká Sanghoon Lee, prezident společnosti a provozní ředitel Hankook Tire Europe. „Díky svým vynikajícím jízdním vlastnostem a technologiím převzatým z motoristického sportu je pneumatika Hankook Ventus S1 evo Z dokonalým partnerem pro nejvyšší model řady Mercedes-AMG.“

Cílené úpravy zvyšují výkonnost pneumatik a vozidla

Jednou ze zvláštností pneumatik Ventus S1 evo Z na voze Mercedes-AMG GT Coupé je mimořádně široký běhoun. Spolu se speciálně upraveným profilem pneumatiky to vede k vynikající jízdní stabilitě. Kromě toho vývojáři vybavili pneumatiku Ventus S1 evo Z pro použití v Mercedesu-AMG GT Coupé zesíleným aramidovým hybridním materiálem, který dále zlepšuje výkon, zejména na suché vozovce. Důvod: Aramidový materiál zabraňuje nežádoucímu rozpínání pneumatiky vlivem odstředivé síly při vysokých rychlostech – což je důležité zejména u vozidla s maximální rychlostí 315 km/h. Pneumatika má logicky rychlostní index (Y). Kromě toho se minimalizuje deformace běhounu způsobená bočními silami při změně směru jízdy, což podporuje neutrální ovládání a kontrolovatelné chování za všech okolností.

Další novinkou je směs běhounu s vyšším obsahem křemeliny pro lepší přilnavost a tuhost za všech povětrnostních podmínek. Díky upravené směsi materiálů se nyní běhoun ještě intenzivněji propojuje s povrchem vozovky, aby se maximalizoval brzdný výkon. Další plus: Nová směs odolává i extrémním teplotám, což znamená, že výkonnost pneumatik zůstává po dlouhou dobu konstantní. Pneumatika Ventus S1 evo Z, určená pro Mercedes-AMG GT Coupé, posouvá hranice pneumatik Hankook UUHP ještě dále. Pneumatika je na bočnici označena štítkem „MO1“ (= Mercedes-AMG Original). Pouze takové pneumatiky jsou schváleny jako originální výbava pro vozidla Mercedes-AMG – výrobce pro to stanovuje přísná kritéria.

Dozrál na Nürburgring-Nordschleife

Kromě extrémních požadavků na výkon představovala pro tým Hankook výzvu i krátká doba vývoje. Namísto obvyklých dvou let trvalo toto testování pouhých osm měsíců a zahrnovalo intenzivní zkoušky ovladatelnosti na suchu na Nürburgringu Nordschleife, jedné z nejnáročnějších závodních tratí na světě s délkou 20,382 kilometru, mnoha zatáčkami a převýšením 300 metrů. Jedno kolo v závodních podmínkách odpovídá přibližně 2 000 kilometrům při každodenní jízdě. Ventus S1 evo Z a Mercedes-AMG GT Coupé dosáhly v „Zeleném pekle“ maximální rychlosti 305 km/h a průměrné rychlosti kolem 150 km/h. Vývojoví inženýři společnosti Hankook přitom byli v úzkém kontaktu s testovacími jezdci Mercedes-AMG. „Každý, kdo na Nordschleife dosáhne svých výkonnostních a rychlostních cílů, se může o výkonu pneumatik definitivně přesvědčit. Hodnota jména Hankook v segmentu supersportů se díky partnerství s Mercedes-AMG rozhodně opět zvýší,“ říká Klaus Krause, vedoucí Evropského technického centra Hankook (ETC).

Společnost Hankook vyrábí pneumatiku v rozměrech 295/35 ZR20 (105Y) XL vpředu a 305/35 ZR20 (107Y) XL vzadu v maďarském závodě Hankook v Rácalmásu.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com