HKC Academy nasadila do posledního závodu juniorku, nevedla si špatně HKC, Racing, Most, | Constructors F1

etina English Rusky

HKC Academy nasadila do posledního závodu juniorku, nevedla si špatně HKC, Racing, Most, | Constructors F1 Constructors F1

HKC Academy nasadila do posledního závodu juniorku, nevedla si špatně

HKC Racing, Dušan Matouš | 19.10.22 | Aktuality

HKC Racing 2022

Součástí HKC Racing Teamu Most je i jeho akademie motorsportu, která se soustředí na hledání a výchovu mladých talentů. Při závěrečném podniku okruhového Carbonia Cupu se tak v kokpitu dvoulitrové formule Renault ocitla Melánie Klausová a její ostrý křest dopadl výborně.

Melánie svůj první start po úvodních testech pojala skutečně naplno. Už ve volných trénincíh se držela v první desítce a oficiální měřený trénink zajela se sedmým nejrychlejším časem mezi pětadvacítkou monopostů ve skupině D.  "A to na začátečníka rozhodně není špatný výsledek. Soupeři před ní mají za sebou roky zkušeností a mnoho odjetých závodů. Ale Melánie se nebála a předvedla slušný výkon," řekl trenér Ivan Houzák.

Carbonia Cup se jede po trénincích a kvalifikaci na jeden ostrý závod. Po startu ze sedmého místa ze startovního roštu bohužel hned v první pravotočivé zatáčce mosteckého okruhu došlo ke kolizi, kterou závodnice odnesla poškozeným předkem monopostu. Soupeř, který jí zavřel stopu, samozřejmě také nezískal, nicméně s poškozeným kolem a předním spoilerem musela Melánie do boxů. Formule jsou trochu jako stavebnice a Renault není výjimkou. I po bleskové výměně poškozených dílů se ale závodnice vrátila na okruh s velkou ztrátou několika kol a závod nakonec dokončila. "Tady vlastně nezáleželo na umístění, ale hlavně na sbírání zkušeností a to jí tahle situace určitě umožnila. Důležité je, že nedošlo ke zranění a Závodnice neztratila odvahu," dodal trenér.

Motory formulí se rozburácí ještě v listopadu na týmovém testu na mosteckém okruhu a pak vychladnou během zimní pau.zy. Na jaře se ale opět všechno začne nanovo.".

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com