HKC má dva mistry republiky HKC, motokáry, FR1, formule 1 | Constructors F1

etina English Rusky

HKC má dva mistry republiky HKC, motokáry, FR1, formule 1 | Constructors F1 Constructors F1

HKC má dva mistry republiky

HKC | 3.10.16 | Aktuálně ze světa

HKC 2016

 

Závěrečný podnik letošního motokárového Mistrovství ČR nemohl pro mostecký HKC Racing Team skončit lépe.

 

Na okruhu ve Vysokém Mýtě se odehrálo finále plné napětí a zvratů a jeho výsledkem je jedno jisté mistrovské místo Romana Staňka, dosud oficiálně nepotvrzené zlato Dana Skočdopole a celkový bronz Matveje Sonkina.

Jezdci měli šampionát dobře rozjetý a v pátém podniku seriálu šlo o udržení dosud získaných pozic. Roman Staněk ve třídě Mini 60 zažil tentokrát o něco složitější víkend, než jindy. Dosud se držel skoro pravidelně na čele, nicméně tentokrát po vítězství v měřeném tréninku zajel dvě druhá místa v závodech a v závěrečném Superfinále skončil třetí. 263 bodů za celou sezónu mu ale s přehledem stačilo k mistrovskému titulu, když druhého v pořadí za sebou nechal o 70 bodů. 
Jindy hodně suverénní Dan Skočdopole se v kategorii OK Junior tentokrát docela trápil. Technické i jezdecké problémy a střety se soupeři se mu nevyhýbaly a tak zajel nejdřív třetí nejrychlejší čas v kvalifikaci. První závod ale skončil až osmý, druhý jako čtvrtý. V Superfinále pak zabral ze všech sil a dojel na druhém místě. Celkový součet 229 bodů mu ovšem na letošní celkové vítězství stačil. "Podali jsme odvolání proti sporné penalizaci ze strany sportovních komisařů a tak se celá věc bude ještě dodatečně řešit na úrovni Autoklubu ČR. Na výsledku by se tak nic měnit nemělo, ale zatím  tedy není oficiální," vysvětlil trenér Ivan Houzák.
Matvej Sonkin, který celou sezónu velmi stabilně reprezentoval v kategorii Baby 60, zajel také v Mýtě podle očekávání. Třetí čas v kvalifikaci, třetí místo v první jízdě, ale pak až sedmé po penalizaci za nešťastný kontakt se soupeřem ve druhém závodě. V Superfinále čtvrtá pozice pak znamenala, že celkovým součtem bodů získal bronzovou příčku v letošním ročníku motokárového šampionátu.
"Máme za sebou sice náročnou, ale úspěšnou sezónu," konstatoval trenér po víkendu. "Mistrovské tituly ve dvou kategoriích a k tomu jeden bronz, to jsou hodně slušné výsledky. Za tenhle způsob reprezentace města Mostu se rozhodně nemusíme stydět," dodal s úsměvem.

Zde si můžete sáhnout PDF

Štítky

 


Konstrukce motokáry

Klikněte na část, která vás zajímá

Konstrukce motokáry 1 7 13 14 10 12 4 3 9 5 11 8 6 2

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com