HKC Racing Team přivezl z Písku další cenné body HKC, Písek, Racing, Team, | Constructors F1

etina English Rusky

HKC Racing Team přivezl z Písku další cenné body HKC, Písek, Racing, Team, | Constructors F1 Constructors F1

HKC Racing Team přivezl z Písku další cenné body

Dušan Matouš/HKC RACING | 24.8.20 | Aktuálně ze světa

HKC Racing Team 2020

Na motokárové trati v areálu Hradiště u Písku se konal další podnik letošní zkrácené motoristické sezóny.

Mostecký HKC Racing Team tu při srpnovém podniku Czech Kart Open opět bodoval hned v několika kategoriích. Závody se jedou jako Mistrovství republiky zároveň s Pohárem Autoklubu ČR. Ve velké konkurenci nasbírali jezdci v jeho barvách zlato, stříbro i bronz. Za zmínku rozhodně stojí výkony třetího Matěje Kácovského, druhého Tomáše Nováka i pohárové zlato Václava Procházky.

 

Počasí v Písku bylo proměnlivé a střídalo se mokré obutí se suchým. To ovšem obnášelo i opakované změny v nastavení geometrie. Každá ze změn ovšem mladým jezdcům přináší nové zkušenosti a dovednosti. Matěj Kácovský, který letošní sezónu tráví střídavě na domácích i zahraničních tratích, kde se účastní šampionátu Formule 3, se do sedačky motokáry vrací rád. Ve své třídě KZ2, která patří k nejobsazenějším, zajel třetí čas v kvalifikaci. První závod dokončil po problémech sice až osmý, ale druhý závod i Superfinále dokončil jako třetí v mistrovském hodnocení.    

 

V pohárové klasifikaci třídy OK Junior dobře bojovali Václav Procházka a Miloš Roudnický. Jezdci, kteří v barvách mostecké stáje jezdí na základě spolupráce s Prague Academy, se přetahovali o první a druhé místo v kategorii a v jednotlivých jízdách si střídali umístění. Ve stejné třídě v celkovém hodnocení předvedl skvělý výkon Tomáš Novák. Po smůle v kvalifikaci zaznamenal třetí pozici v prvním závodě a pak dvě stříbra ve druhé jízdě i v Superfinále.

 

"Je nutné připomenout, že dobře si vedli i další kluci. Třeba v v Mini 60 Sebastien Šťastný, Tomáš Slípka a Alan Truksa," připomněl trenér Ivan Houzák. "Všechny třídy byly hojně obsazené a dá se to přičítat právě tomu, že po dlouhé pauze všichni cítí silnou motivaci. Odjet by se letos měly snad ještě tři podniky a tak v září zamíříme do Vysokého Mýta. Sbíráme body a hezký příděl z Písku se v tabulkách určitě projeví," dodal.

 

Mostecký tým patří v mistrovském i pohárovém startovním poli k nejpočetnějším. Je to důsledek existence a činnosti jeho HKC Akademie motorsportu, která vychovává malé talenty. Jejich výsledky v ostrých závodech odpovídají vynakládanému úsilí a každoroční přední umístění potvrzují správnost nastoleného směru.

Štítky

 


Konstrukce motokáry

Klikněte na část, která vás zajímá

Konstrukce motokáry 1 7 13 14 10 12 4 3 9 5 11 8 6 2

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com