HKC Racing Team přivezl ze startu sezóny řadu cenných kovů HKC,Racing, KZ2,Cheb, Superfinále, Autoklub, AČR, | Constructors F1

etina English Rusky

HKC Racing Team přivezl ze startu sezóny řadu cenných kovů HKC,Racing, KZ2,Cheb, Superfinále, Autoklub, AČR, | Constructors F1 Constructors F1

HKC Racing Team přivezl ze startu sezóny řadu cenných kovů

Dušan Matouš/HKC Racing | 27.4.22 | Aktuálně ze světa

HKC Racing - motokáry

Kartaréna Cheb hostila úvodní podnik motokárového republikového šampionátu, který se jezdí jako Czech Kart Open a zahrnuje i Pohár Autoklubu České republiky. Mostecký HKC Racing Team zde v jednotlivých kategoriích nasadil opět kolem patnácti jezdců. Ti předvedli vesměs velmi konkurenceschopné výkony, o čemž svědčí získané věnce a poháry. Tým si velmi cení vítězství Jakuba Talaše a druhého místa Matěje Kácovského v královské třídě KZ2.

Aprílové počasí v Potočišti u Chebu předvedlo všechny své tváře, jelo se na suchu i na vodě a relativně v zimě. Ve třídě KZ2, která je počítána za velmi prestižní, startovaly skoro tři desítky jezdců. Jakub Talaš si šel tvrdě za svým a po čtvrtém místě z kvalifikace zajel první závod jako pátý v pořadí. Pak ale naskočil na vítěznou vlnu a druhý závod i Superfinále vyhrál. Záda mu vzorově kryl Matěj Kácovský, kterému výsledky jednotlivých jízd přisoudily stříbrnou pozici. O vyrovnanosti závodníků svědčí mimo jiné i fakt, že dosažené časy na kolo se pohybovaly v jediné sekundě hned u téměř desítky jezdců. "Právě tahle vyrovnanost přidává na významu celkovému nasazení kluků. Oba už jsou zkušení a v tak silné konkurenci obstáli na výbornou," řekl trenér Ivan Houzák.

Doplnil ovšem, že se rozhodně nesmí zapomínat ani na ostatní jezdce v barvách týmu. "Několik z nich si také přivezlo poháry za druhá a třetí místa ve svých kategoriích. Dobře si vedli Jindra Svoboda i začínající Peter Günter Mayer v pohárovém hodnocení Baby 60. Marek Chvojka získal stříbro ve třídě OK junior a Vašek Procházka ve třídě OK jezdil také na špičce. V dospělé kategorii KZ2 Gentleman jezdil mezi skoro dvacítkou soupeřů vepředu Jeroným Preuss, který zajel druhý v kvalifikaci i v prvním a druhém závodě. Superfinále pak dokončil jako třetí," dodal trenér.
Start motokárové sezóny byl tedy pro mostecký tým velice vydařený. Pokračuje tak spolupráce s Prague Academy a Petrem Ulbertem a na ni navazují praktické kroky HKC Akademie motorsportu, které jsou viditelné právě ve výsledkových listinách. "Pochopitelně jsme před prvním podnikem testovali, nejen doma, ale i v zahraničí. Kluci na sobě důsledně pracují, protože ví o silné konkurenci i o tom, že zadarmo nikdo nic nedostane," řekl ještě trenér.
Mosteckou stáj čekají v letošní sezóně, která už podle všeho proběhne bez omezení, ještě další podniky. Ve druhé půli května se krotitelé motokár sejdou na Steelringu v Třinci. Kromě republikového mistrovství jsou ale v plánu i zahraniční podniky. Kromě toho budou týmové formule bojovat také v Carbonia Cupu. Po dvou hubených letech se rychlá kola roztáčí opět naplno.

Štítky

 


Konstrukce motokáry

Klikněte na část, která vás zajímá

Konstrukce motokáry 1 7 13 14 10 12 4 3 9 5 11 8 6 2

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com