HKC Racing Team slaví letošní první zlato s formulí HKC, motokáry, FR1, formule 1 | Constructors F1

etina English Rusky

HKC Racing Team slaví letošní první zlato s formulí HKC, motokáry, FR1, formule 1 | Constructors F1 Constructors F1

HKC Racing Team slaví letošní první zlato s formulí

I.Hauzák/HKC | 11.4.16 | Aktuality

HKC 2016

Neděle proběhla na Autodromu Most ve znamení letošního prvního podniku populárního Carbonia Cupu. Domácí HKC Racing Team zde nasadil do boje novou dvoulitrovou Formuli Renault s novým jezdcem Vladimírem Netušilem. Ten nezklamal očekávání a ve své kategorii D4 zvítězil. 

 

"S Vláďou jsme se o letošní sezóně domlouvali už v loňském roce. Pořídila se formule a vlastně od prosince jsme na ní pracovali,“ řekl trenér Ivan Houzák. „Samozřejmostí bylo testování a ladění auta a dnešní výsledek splnil naše očekávání,“ dodal.

Carbonia Cup nabízí jezdcům v jednom dni poměrně dost času na trati. Po dvou dvacetiminutových trénincích následuje pětadvacetiminutová kvalifikace a po ní dvacetiminutový ostrý závod. Platí to pro všech pět kategorií, které zahrnují cestovní a formulové vozy dělené podle kubatur a stupně sportovních úprav. Netušil zajel na první pozici ve své kategorii kvalifikaci a stejně tak si potom vedl i v hlavním závodě. Ve svém premiérovém podniku tedy hned okusil nejvyšší stupínek podia.

„Takové zahájení sezóny je pochopitelně velmi motivující a představuje pochopitelně i určitý závazek,“ nechal se slyšet trenér. „Carbonii pojedeme ještě i na tratích na Slovensku, v Maďarsku a Německu a kalendář obsahuje celkem sedm podniků. Kromě toho se ale samozřejmě chystáme na celou řadu motokárových podniků s naší závodnickou líhní a nesmím zapomenout ani na motocyklovou sekci, kde naše barvy hájí Mirek Kuchta na přírodních okruzích. Taky on už se chystá na první podnik, který ho čeká příští víkend v Brně,“ doplnil trenér.

Sezóna 2016 pro mosteckou závodní stáj rozhodně nezačala špatně Všechno ale teprve startuje. V kalendáři je několik desítek podniků nejen na území České republiky, ale také téměř po celé Evropě. Cílem pochopitelně je, aby do tabulek přibývalo co nejrychleji maximum bodů.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com