Humpolec otevírá autokrosovou sezónu MČR 2023 MČR, 2023, Humpolec | Constructors F1

etina English Rusky

Humpolec otevírá autokrosovou sezónu MČR 2023 MČR, 2023, Humpolec | Constructors F1 Constructors F1

Humpolec otevírá autokrosovou sezónu MČR 2023

Vláďa Rožánek | 21.4.23 | Aktuálně

FIA CEZ - MČR 2023

Stejně jako loňský rok hostí úvodní podnik republikových závodů autokrosu AMK Humpolec.

1 

AMK Zálesí Humpolec pořádá další ročník motoristických závodů autokrosu ve svém pěkném areálu a na startu nebude chybět ani mistr Evropy velkých Buggy Petr Nikodém, novou buginu přiveze třeba Radek Jordák a do 50. sezóny odstartuje také Jaroslav Hošek. V Humpolci se však představí i další kategorie a ke slovu se dostanou i junioři. Začíná zde totiž i mistrovství zóny střední Evropy, či Mascom Cup, ale i Česká trofej.

2

 

Ve skupině SB+D7 velkých bugin budou na startu připraveni bojovat o letošní první body do šampionátů Petr Nikodém na CM Buggy Honda, David Horák s BMW M3, Vladislav Štětina s Nissanem, Jaroslav Hošek s Porsche GT3, Maďar Richard Toth s Alfa Racing, nebo Slovák Martin Chasník s Audi.

Mezi favority v B1600+D8 bude jistě patřit Jakub Novotný s Alfa Racing Suzuki, a chtít urvat první body s ním budou například Daniel Pytloun s Alfa Racing, Martin Vaculík se Suzuki, Slovák Igor Vlasatý s Nissanem nebo Stanislav Kotěšovský s Peters Autosport. Představí se zde i Rakušan Grandwohl na P.A.S., Ital Andeliero s Peters Autosport nebo Nizozemec Van Buren se svým Suzuki.

3

Ve skupině JB+D9 přijedou zabojovat o letošní titul Arnošt Florián s Alfa Racing Suzuki, Eliška Plná s Fast&Speed, se stejným vozem Hana Doubravová, Matěj Ouředníček, nebo Lukáš Svoboda s Yamahou R6.Ve skupině Touring Autokros TA je mezi přihlášenými i Ital Natale Casalboni a s ním přijedou pozávodit v Humpolci také Marcel Dlesk a Jan Brožek na Škodě Fábii, Jiří Bret s VW Polo, Petr Šimurda a Lukáš Musil s Fábií a Otakar Výborný trochu opráší Mitsubishi Mirage.Divize D6 přivítá hned tři jezdce GT2 Motorsportu, a to Jakuba Jánoše a Milana Purmu s vozy Felicia a Tomáše Jánoše s VW Polo. Za soupeře jim bude Luděk Dubravský s Fábií, Denis Pytela s Felicií, nebo Martin Kopena se Citigo.V Divizi D2 se ukáže Václav Ciminga s Renaultem Clio, Josef Bartoš se Škodou Fábia 3, Roman Vávra s Mazdou RX3 nebo Lukáš Mihulka s Fordem Ka, či Vladimír Mlejnek s Felicií.Divize Crosscar bude hostit jen 6 vozů, Tomáš Sulek jako jediný Čech se postaví proti Slovinci Tomu Nemarnikovi, či Toby Albersovi na Yamaze.

Divize Kart přivítá 23 účastníků, mezi nimi také Ondřeje Hartycha na RSK Trade, Lukáše Svobodu na Suzuki, Tomáše Vejmolu s Kart Crossem, Jana Roubíčka s Yamahou R6, Rakušana Petera Ramlera s další Yamahou R6, nebo jeho krajana Benjamina Reisse.V divizi RB250 se sejde 12 bugin, kde bude k vidění i větší počet ženského pohlaví, tedy Amálie Žídková na KTM SX-F, na stejném stroji Denisa Jandová, či Rozália A. Velová s KTM a jejich mužští protivníci Ladislav Hanák jr., Petr Bílek s KTM, nebo Ladislav Jiřička s JP Buggy.Divize RB125 má ve startovní listině přihlášených jezdců do Humpolce Ondřeje Rezka s Yamahou, Víta Kostrouna s Buggy, Denise The Menace na Havel Buggy či Vojtěch Luňák na Maproku.V poslední divizi RB160 si přijedou zazávodit Jan Žalský, Lukáš Kotek, Anna Žídková, Jaromír Kuchař, nebo František Kovařík.

Pokud Vám okolnosti dovolí, přijměte prosím pozvánku k prvním letošním autokrosovým závodům do Humpolce, kde se na Vás budou organizátoři letošních závodů jistě těšit a startovní listiny slibují hezkou a zajímavou podívanou. Celá startovní listina je zde.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com