Italské setkání Nutrend Racing s evropskou špičkou v Ascoli Nutrend, racing, Janík, závody, automotodrom ,Itálie, 2019 | Constructors F1

etina English Rusky

Italské setkání Nutrend Racing s evropskou špičkou v Ascoli Nutrend, racing, Janík, závody, automotodrom ,Itálie, 2019 | Constructors F1 Constructors F1

Italské setkání Nutrend Racing s evropskou špičkou v Ascoli

Pavlína Janíková/JV Sport Racing team ,s.r.o. | 3.7.19 | Aktuálně

Nutrend RAcing 2019

Třetím závodem FIA International Cupu bylo italské Ascoli se slavným závodem Coppa Paolino Teodori.

 

1Společně s evropským pohárem se na pěti kilometrové trati jelo o body do italského šampionátu, což přimělo k účasti v závodě kompletní špičku italské trikolory v čele s mistry Evropy Merlim a Faggiolim.

2

O to větší náboj měl tento závod ve střední Itálii pro dvojici jezdců Nutrend Racing – Václava Janíka a Jiřího Svobodu.

Po dvojím vystoupení v rámci letošního ročníku vrchařského evropského poháru FIA v polské Zaluži a ve sloninském Gorjanci, si duo Janík – Svoboda mohlo zlehka postěžovat na slabší účast soupeřů v nejrychlejší kategorii 2. Tento jev byl ale zcela eliminován při třetím setkání vrchařů v sezóně, na kopci poblíž Ascoli, kde se především díky domácím italským borcům sešla skvostná konkurence.

Když se v roce 2015 přijel Václav Janík seznámit s touto tratí, odvážel si z premiérového závodu šesté absolutní místo v celkovém hodnocení spolu se třetím místem v hodnocení sportovních prototypů.

3

 

Při letošní účasti myslel v první řadě na zrychlení i na posun v závěrečném hodnocení závodu. To Jiřího Svobodu čekal teprve první start na této technické trati, k němuž zvolil dvoulitrový prototyp Norma M20FC Honda. Vyzrát na italskou, ale i tu mezinárodní konkurenci a zdolat velmi těžký kopec ve dvou závodních jízdách si vyžaduje mnoho úsilí celého týmu. Za tropických podmínek si vyžaduje technika maximální péči, aby po čas celého závodního výkonu sloužila na 100%. Tým pro přípravu udělal maximum, nezapomněl ani na svou lidskou stránku při míjení mořských pláží, při cestě k závodu. Po osvěžení v mořských vlnách už ale následovala tvrdá příprava na závod přímo v dějišti závodního klání. Tradiční poznání tratě z podporou tréninkového BMW od CarTec Olomouc a správné podpory životosprávy prostřednictvím produktů Nutrend, zvládlo jezdecké duo Janík – Svoboda nasbírat co nejvíce zkušeností pro ostrou jízdu se sportovním prototypem. Výsledková listina po sobotních trénincích řadila jezdce Nutrend Racing na celkové 4. místo v hodnocení závodu FIA Cupu prostřednictvím Václava Janíka a sedmé místo mezi prototypy skupiny E2-SC, díky výkonu Jiřího Svobody: „Tréninky byly náročné pro celé startovní pole díky velkému horku. Vstup do závodního víkendu se nám povedl, Jiří si odjel bezproblémové tréninky a mě se podařilo pokořit o sekundu časy, kterých jsem dosáhl před čtyřmi roky při mém prvním startu na Ascoli. Zítřejší závod se ale pojede pod větším tempem, i my se pokusíme najít ještě rychlejší způsob, jak se s touto technickou tratí vypořádat,“ uvedl pilot červenobílé Normy Václav Janík k sobotním seznamovacím jízdám.

V nedělním rozvrhu byla tradiční dvojice závodních jízd. Tento časový harmonogram ale výrazně narušila celá řada nehod soupeřů v první jízdě, která tak měla několikahodinové zpoždění. Dlouhé čekání bylo náročné se vzrůstající teplotou vzduchu i okolí tratě. Těsně před startem sportovních prototypů navíc přišla mezi jezdce informace o problematickém povrchu v horní části tratě, který se začal pod náporem závodních gum uvolňovat. Čeští piloti s touto informací naložili s respektem a závěrečný úsek projeli s opatrností: „Velká škoda, první jízdy. Přes dlouhé čekání se mi podařilo trefit tempo ve spodní části. Věřil jsem ve zrychlení a v posun vpřed ve výsledkových listinách. Nakonec se mi podařilo zrychlit oproti tréninku jen o desetiny, protože jsem zvolnil opatrnější jízdu v závěrečné části  podle informací ze startu. Bohužel, tento požadavek byl neopodstatněný a stav tratě byl v pořádku. Podle telemetrie jsem ztratil cca 2 sekundy. Škoda. Nicméně nám průběžně patří třetí příčka mezi sportovními prototypy, což je uspokojivý výsledek. Ve druhém výstupu uděláme maximum pro udržení této pozice, která zajišťuje cenné body do hodnocení šampionátu,“ polemizoval Václav Janík nad závodní jízdou s pořadovým číslem 1. Jiří Svoboda dokázal pro nedělní úvodní jízdu odmazat 4 sekundy proti sobotním časům a s výsledkem 6. místa ve skupině E2-SC byl spokojený.

Poslední souboj s časomírou v průběhu letošního ročníku Coppa Paolino Teodori měl příchuť italského podvečera. Piloti Nutrend Racing by se v tu dobu raději viděli někde na italském pobřeží se sluncem zapadajícím za horizontem, ale měli před sebou ještě závěrečný výstup. Cenné body z italské půdy byly k dispozici, ale pro jejich zisk bylo třeba ještě zabojovat. Václav Janík se druhou jízdou protrápil. Technika se v průběhu druhé jízdy začala „stavět na hlavu“ a s klesajícím výkonem motoru se začal ztrácet i čas. Nakonec z této jízdy vyvázl Václav Janík na úrovni tréninkového výkonu, což v dané situaci hrozilo ztrátou průběžné třetí pozice, ale tu v celkovém hodnocení nakonec udržel. Václav Janík se tak stal třetím nejrychlejším pilotem  58. ročníku Coppa Paolino Teodori v rámci hodnocení FIA Cupu ve skupině E2-SC. „Za výsledek jsme rádi. V závěru jsem prožíval muka, abych protnul cílovou čáru. Od druhé poloviny tratě se začal ztrácet výkon, vůz netáhl. Příčina byla po závodě odhalena v poškozeném čidle. Za této situace beru třetí místo všemi deseti prsty a domů budu odjíždět spokojený,“ řekl po třetím závodě FIA International Hill Climb Cupu Václav Janík. Druhý reprezentant Nutrend Racing, Jiří Svoboda, si v závěrečné jízdě posunul osobní maximum a potvrdil tak zisk 8 bodů do hodnocení šampionátu.

4

Dalším podnikem evropského poháru vrchařů bude další slavný podnik s místem konání – Itálie. Veleslavná Vallecamonica bude evropské vrchaře vítat v půli července. Nutrend Racing se i na tento závod bude připravovat, spolu s okruhovým kláním v rámci Carbonia Cupu na autodromu Most, kde budeme startovat s dvoulitrovou Normou M20FC.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com