Jak Montezemolo odpálil bombu F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1

etina English Rusky

Jak Montezemolo odpálil bombu F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1 Constructors F1

Jak Montezemolo odpálil bombu

Miroslav Sanytrák / foto Jiří Křenek | 1.5.06 | Aktuality

IMOLA – V maličké místnůstce u Ferrari nebylo hnutí. A také tam bylo absolutní ticho. Mluvil Luca Montezemolo. Muž, který je prezidentem Ferrari. Charismatický chlapík, který udělal z týmu šestinásobné mistry světa. Pro Italy znamená skoro stejně jako papež. Říkají o něm, že jednou bude prezidentem země. Když mluví on, nesmí nikdo jiný.

Půlhodiny vyvracel, že si s Michaelem Schumacherem plácli na další dva roky, že Kimi Räikkönen nemá smlouvu s Ferrari. A pak sezení s novináři ukončil. Chystal se odejít. Jenže se zarazil, posadil se zpátky na židli. Všichni mlčeli. A on s vážnou tváří spustil. Vypnuté diktafony zase začaly nahrávat.

„Pro budoucnost je velmi důležité umět se dívat dopředu, ale také zpět na to nejlepší. Je mi ctí oznámit, že se Ferrari příští rok odváží k velkému risku a bude mít kompletně nové jezdce,“ prohlašoval.

Desítkám novinářů vyrazil dech. Aby ještě vystupňoval napětí, deset sekund mlčel. Nikdo se neodvážil mluvit.

„Michael Schumacher bude mít vlastní tým formule 1. A Felipe Massa vystřídá u Renaultu jak Alonsa tak Fisichellu. Oba dva na jednou. Renault si musí hlídat náklady, takže příští rok bude mít jen jednoho jezdce. Tím bude Felipe Massa,“ pokračoval s kamennou tváří.

Že by končil promluvu? Ani náhodou. „A my do našich auto posadíme … A je to velký risk, plně si uvědomuji, že je to velký risk. Ale někdy není od věci zvolit trochu romantičtější přístup. Příští rok budou za Ferrari závodit Niki Lauda a Gerhard Berger,“ řekl.

Pak se zvedl stejně překvapivě jako si předtím sednul zpátky na židli. Odcházel s velkým úsměvem na tváři. Byla to vítězná grimasa. Právě odpálil velkou bombu. Budoucnost Ferrari zůstává pořád tajemstvím, které si nechává jen pro sebe.

Fotografie poskytl
Copyright © Jiří Křenek

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com