Jarní slunce prohřálo AUTOSHOW, svezení po dráze si nenechalo ujít 730 řidičů Most, autodrom, F1, formule 1, | Constructors F1

etina English Rusky

Jarní slunce prohřálo AUTOSHOW, svezení po dráze si nenechalo ujít 730 řidičů Most, autodrom, F1, formule 1, | Constructors F1 Constructors F1

Jarní slunce prohřálo AUTOSHOW, svezení po dráze si nenechalo ujít 730 řidičů

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 3.4.16 | Aktuality

Most 2016

Jarní slunce prohřálo AUTOSHOW, svezení po dráze si nenechalo ujít 730 řidičů

Příjemné počasí s hřejivými paprsky raně jarního slunce přilákalo v neděli do areálu mosteckého autodromu více než 2 500 lidí. The Most AUTOSHOW #3 nabídla kromě dne otevřených dveří především volné jízdy s vlastním vozem po závodní dráze či taxijízdy ve speciálech řízených zkušenými piloty. Ukázalo se, že právě na možnost prohnat své auto po okruhu se těšilo mnoho po zimě vyprahlých řidičů i řidiček. Vystřídalo se jich na dráze 730. Velkému zájmu jistě napomohla i skutečnost, že po nákladné rekonstrukci posledních dvou zatáček byl pro veřejnost poprvé průjezdný celý okruh. Pozornosti dospělých ani dětských diváků neušel ani VIP host akce Aleš Loprais.

Kromě představení dakarového speciálu, s nímž se vítězně zapsal do historie nejtěžší rally světa Paříž - Dakar už Alešův strýc Karel Loprais, úspěšný nástupce svého strýce uspořádal také autogramiádu. Poté se ujal i premiérové dražby prvních dvou z celkem 99 kusů původního asfaltu velkého závodního okruhu mosteckého autodromu z roku 1983. Dražeb, jimiž si autodrom připomíná 33. výročí svého vzniku, bude do konce roku ještě deset. Další následuje už za 14 na akci The Most MOTOSHOW #1.

O artefakt sestávající z kusu asfaltu zasazeného do stříbrné destičky s vyobrazením oválu a jmény pilotů zvučných jmen, kteří se v minulosti po asfaltu mostecké dráhy proháněli (například Valentino Rossi, Max Biaggi, Carlos Sainz, David Coulthard či Mika Häkkinen), svedli zájemci poměrně lítý souboj. V obou případech se nakonec radovaly ženy.

Destičku s pořadovým číslem 01 vydražila Kristina Pňáčková z Nového Boru za 800 korun, destičku s číslem 03 pak za 500 korun Petra Tůmová z Prahy. Žádná si však vzácnou relikvii neponechá. „Asfalt mám pro otce, který je nadšeným fanouškem motorsportu,“ prozradila Kristina. „Povedené dílo daruji příteli, který má srdce závodníka,“ doplnila Petra.

Strávit neděli na autodromu společně se třemi dětmi a přítelem se rozhodla čtyřiatřicetiletá Jana Procházková z Mostu. „Vracím se na okruh po třiceti letech, kdy jsem se tu s rodiči dívala na závody Intersérie. O akci jsem se dočetla na facebooku. Lákalo by mě i svézt se na dráze. Na to ale nemáme vhodné auto, musíme v něm totiž ještě dojet domů,“ usmívá se sympatická žena.

Závodní atmosféru si diváci užili při polední pauze. V Taxi Cupu vypsaném pro všechny přítomné speciály určené k taxijízdám pro veřejnost si v pěti kolech změřili síly zkušení tuzemští jezdci. V cíli se nakonec nejvíce radoval Vít Smejkal s Octavií před Tomášem Pekařem s Renaultem Clio a Jiřím Stránským s Nissanem GT-R. 

Na souboj zkušených bardů za volantem navázal vložený závod ve slalomu „Louda Cup“ pro širokou veřejnost. Soutěživých typů se smyslem pro recesi se na start postavilo deset, nechyběla mezi nimi ani žena. Jak už název závodů napovídá, tentokrát o rychlost až tak nešlo. Vítězem byl totiž ten nejšikovnější. „Už v květnu se naši návštěvníci mohou těšit na další vložený závod, tentokrát ve slalomu. Pořádá jej pro své členy mostecký automotoklub,“ dodala eventová manažerka společnosti AUTODROM MOST Veronika Raková.

Součástí Autoshow byl doprovodný program s muzikou, nechybělo občerstvení. Představily se i krásné nové vozy, jež v boxech vystavili jejich prodejci. Své vybavení pro novou sezonu na okruhy či rallyové tratě odhalily závodní týmy. Na své si přišli i fajnšmekři. Výrobci vozů Jaguar a Land Rover předvedli návštěvníkům modelové vozy obou světoznámých značek při roadshow na jednotlivých cvičných modulech polygonu.

Pořadatelé akce mysleli na všechny generace návštěvníků. Zatímco otcové se proháněli po dráze ve svých autech, či se svezli se zkušeným jezdcem pod dohledem manželky či přítelkyně, děti ve fun aréně řádily na kolech a koloběžkách na dopravním hřišti. Nezahálela ani motokárová dráha. Přímo v paddocku pak nejmenším dětem patřil skákací hrad.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com