Je to již přesně 30 let od založení série BOSS GP, která se však dříve jmenovala EuroBoss Series a prošla si také změnou reglementu. BOSS, GP, series, motorsport, F1, formule | Constructors F1

etina English Rusky

Je to již přesně 30 let od založení série BOSS GP, která se však dříve jmenovala EuroBoss Series a prošla si také změnou reglementu. BOSS, GP, series, motorsport, F1, formule | Constructors F1 Constructors F1

Je to již přesně 30 let od založení série BOSS GP, která se však dříve jmenovala EuroBoss Series a prošla si také změnou reglementu.

Vláďa Rožánek/Angelo Poletto / Boss GP | 1.5.24 | Aktuálně BOSS

Boss GP 2024

Boss GP startuje do 30. závodní sezóny.

1

Na startu 30. Závodní sezóny Boss GP nebude chybět ani Juju Noda, ani rychlé postarší ročníky vozů F1 a na diváky i jezdce čeká celkem dvanáct závodů, tedy šest závodních víkendů. České diváky trochu zklame, že ani letos neuvidíme závody Boss GP v ČR, ani k nám letos nezavítá F1 show, jako v minulém roce na Masaryk Racing Days.

Závody se pojedou na úvod na Hockenheimringu 4.-.5. května, pak se závodní kolotoč Boss GP přesune koncem května na Nürnburgring, v červnu zavítá do Assenu v Nizozemí, srpnové závody hostí Red Bull Ring, a závěr sezóny obstarají dva víkend v Itálii, tedy na okruhu Mugello a Misano, který sezónu 2024 uzavře.

Emocionální zážitek z těchto závodů slibuje pěkné pole formulí, které možná letos obohatí bývalí jezdci Maxx Formula, která si letos dává pauzu a tyto jednomístné monoposty tak mohou získat na atraktivitě ještě více. Hlavním partnerem pro pneumatiky letos zůstává Pirelli a se servisem Hollerweger zajistí při závodech dodávku černého zlata.

BOSS

Do prvního závodu na Hockenheimringu se přihlásilo 22 závodníků z celé Evropy.

Nechybí zde Ingo Gerstl s Toro Rosso, Ulf Ehninger z Německa na Benettonu F1, či Thomas Jakoubek s Lotusem 2010. Ve třídě Open odstartuje do sezóny také bývalí brazilský jezdec F1 Antonia Pizzonia s monopostem Dallara Wold Series 4,5ltr. Třída Formula patří monopostům GP2, kde pojedou i bývalí šampioni Marco Giotto, Simone Colombo z Itálie nebo Florian Schnitzenbaumer, kterého možná ještě vzpomenou fanoušci Interserie z jeho startu v Mostě v roce 2001 na voze Coloni Cosworth F1. Mezi natěšenými jezdci se ukáže i Japonka Juju Noda. Třída Lights patří vozům F3000, F Nippon nebo Formel Renault V6.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com