Jiří Mičánek na Ústecké 21 prolomil magickou hranici dvou minut a fandila mu úřadující miss Mičánek , Motorsport powered by Buggyra, vrchy, | Constructors F1

etina English Rusky

Jiří Mičánek na Ústecké 21 prolomil magickou hranici dvou minut a fandila mu úřadující miss Mičánek , Motorsport powered by Buggyra, vrchy, | Constructors F1 Constructors F1

Jiří Mičánek na Ústecké 21 prolomil magickou hranici dvou minut a fandila mu úřadující miss

Buggyra Press | 29.5.23 | Aktuálně

Vrchy 2023

S časem pod dvě minuty se Jiří Mičánek zapsal mezi elitní skupinu jezdců, kteří na legendárním vrchařském podniku v Ústí nad Orlicí tuto hranici prolomili. Fanoušky závodu pak překvapila úřadující Miss Czech Republic Justýna Zedníková, která se v depu u týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra zastavila.

1

Ze sportovního pohledu to byl úspěšný víkend – Jiří Mičánek si z Ústí nad Orlicí veze dvě druhá místa v prestižní skupině 2, i velmi solidní umístění v celkovém pořadí, ve kterém se s Lamborghini Huracán ST EVO2 jako jeden z mála dokázal na těžké trati vklínit mezi monoposty a prototypy. Závodník a zároveň manažer týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra sám ale říká, že víc než výsledek si bude po Ústecké 21 pamatovat její atmosféru. „Hlavně od jedenácté do čtrnácté zatáčky je to neuvěřitelné. Lidi jsou tam na celý víkend, stanují tam a dělají takovou kulisu, že to člověk vnímá i při ostré jízdě,“ skládá Jiří Mičánek poklonu fanouškům legendárního závodu, který se jede jako memoriál zakladatele závodu Miroslava Urbana – rodinného přítele rodiny Mičánků.

2

„Na oplátku“ dovezl Jiří Mičánek orlickoústeckým fanouškům úřadující Miss Czech Republic Justýnu Zedníkovou, která se za ním stavila v depu a u týmového Huracánu zapózovala i na startu.

Z obou závodních dnů byla výrazně rychlejší neděle. Ve druhé rozjížďce Jiří Mičánek o tři setiny prolomil magickou hranici trati vedoucí lesem na vrch Andrlův chlum. S časem 1.59,97 se zapsal mezi několik málo jezdců, kteří dokázali jedenadvacet zatáček namotaných na 3,65 kilometrech trati zdolat za čas pod dvě minuty. Ve voze třídy GT jde pak o počin, který se v celé historii závodů podařil jen několika málo jezdcům.

4

„Ten výsledek je oceněním i pro tým, který odvedl skvělou práci. Zároveň to pro nás bylo zpestření okruhové sezony,“ hodnotí víkend v Ústí nad Orlicí Jiří Mičánek. Tým hned v pondělí odjíždí do Francie, kde po odkladu odstartuje sezóna Lamborghini Super Trofeo Europe. Mičánek Motorsport powered by Buggyra bude v seriálu navazovat na svělé výsledky ze závěru sezony 2022, kdy si dvojice Bronislav Formánek – Karol Basz z posledních tří závodů přivezla hned tři vítězství.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com