Jižní směr nabral Nutrend Racing při cestě za dalšími souboji ve FIA International Hill Climb Cupu, jehož pořadatelství mělo na starost jako druhé v pořadí letošního kalendáře slovinské Gorjanci. Hill Climb Cup, Janík, Motorsport, kontrukce, Norma, Václav Janík, | Constructors F1

etina English Rusky

Jižní směr nabral Nutrend Racing při cestě za dalšími souboji ve FIA International Hill Climb Cupu, jehož pořadatelství mělo na starost jako druhé v pořadí letošního kalendáře slovinské Gorjanci. Hill Climb Cup, Janík, Motorsport, kontrukce, Norma, Václav Janík, | Constructors F1 Constructors F1

Jižní směr nabral Nutrend Racing při cestě za dalšími souboji ve FIA International Hill Climb Cupu, jehož pořadatelství mělo na starost jako druhé v pořadí letošního kalendáře slovinské Gorjanci.

Pavína Janíková/Janík Motorsport | 20.6.19 | Aktuálně

Hill Climb Cup 2019

Souboj o rekord ve slovinském Gorjanci

Jižní směr nabral Nutrend Racing při cestě za dalšími souboji ve FIA International Hill Climb Cupu, jehož pořadatelství mělo na starost jako druhé v pořadí letošního kalendáře slovinské Gorjanci. Nedaleko města Novo Mesto směrem k severní hranici Chorvatska vede 4300 metrů dlouhá trasa, která je pro Nutrend Racing velmi známá. Na specifickém uklouzaném a velmi hrbatém povrchu, již jezdci šternberského týmu prožili mnoho závodních úskalí, ale zároveň vždy patřili k favoritům na vítězství, vždyť Václav Janík je trojnásobným absolutním vítězem, když to poslední zaznamenal právě v loňském roce.

2

 

Do Slovinska Nutrend Racing směřoval s dvojicí sportovních prototypů Norma, kde se Václav Janík tradičně postavil na start s verzí M20FC Turbo v nejrychlejší kategorii a Jiří Svoboda vyrazil vstříc kopci s okruhovou Normou M20FC Honda ve dvoulitrové specifikaci. Oba věděli již před závodem, že je čeká náročná konkurence – domácí Patrik Zajelsnik, francouzský mistr Sebastien Petit nebo italský rychlík Di Fulvio. Hlavním úkolem bylo vypořádat se s nastavením podvozku závodních strojů na kopec Gorjanci, jenž si vyžaduje specifický přístup. O správné cestě v ladění setupu přesvědčovaly už tréninkové časy. Václav Janík se ve výsledkové listině sobotního programu umístil na druhé příčce za Zajelsnikem. Jejich tréninkové časy, při porovnání s předchozími ročníky závodu, svědčily o tom, že se jelo již v sobotu ve vysokém tempu: „Věděli jsme, že nás bude Patrik výsledkově trápit. Nutí nás jet velmi rychle abychom mu stačili. Takové soupeření nás posouvá dál, vždyť už v tréninku zajíždíme časy na hranici nejlepších výkonů z předchozích let při samotných závodech. Na tomto kopci je velmi obtížné odhadnout, kde je limit. Na uskákaném povrchu je snadné udělat chybu, které bychom se chtěli vyhnout.

1

 

Do závodních jízd máme ještě nějaké trumfy.

Víme, kde zrychlit, tak doufám, že se mi je povede přenést i na trať,“ hodnotil rychlé tréninky loňský vítěz Gorjanci, Václav Janík.

Spolu s Jiřím Svobodou, který v tréninku zajel pátý nejrychlejší čas, sledovali nedělní předpověď počasí. Pro závodní den bylo hlášeno nebezpečí bouřek, což by situaci celého startovního pole velmi zkomplikovalo. Program se naštěstí obešel bez hromů a deště, takže bylo možné na trati předvést ty maximální výkony. A když maximální tak maximální. Svůj plán zrychlit dotáhl do reálné podoby Václav Janík překonáním traťového rekordu už v první jízdě! Historickým počinem při 30. ročníku závodu Gorjanci si jezdec Nutrend Racing zajistil vedení v závodě, to ale mělo jepičí život. Vzápětí totiž prosvištěl tratí v ještě rychlejším čase Zajelsnik a ujal se vedení před Janíkem a třetím Di Fulviem. Jiří Svoboda si svojí první závodní jízdou zajistil průběžné 8. místo v celkové klasifikaci a páté ve skupině E2-SC. „Do závodu jsme vstoupili ve vysokém tempu, což potvrzuje dvojí pokoření rekordu tratě. Podařilo se mi posunout můj místní nejrychlejší čas o více než sekundu, ale na soupeře to bylo stejně málo. Patrik zajel naprosto fantasticky a patří mu má poklona,“ hodnotil průběžnou stříbrnou pozici český jezdec.

Druhý závodní výjezd v Gorjanci jen potvrdil výsledky z úvodu.

3

 

Václav Janík si vyrovnaným výkonem zajistil druhé místo v celkovém hodnocení i v rámci kategorie 2 i skupiny E2-SC. Svůj nejrychlejší čas víkendu si zajel Jiří Svoboda v průběhu druhé závodní jízdy a slovinský závod uzavřel jako pátý nejrychlejší ve skupině E2-SC a osmý celkově.

Ke kompletnímu přehledu výsledků Nutrend Racing je nutné informovat i o vydařeném závodu Davida Dědka v rámci mistrovství Evropy v německém Glasbachu, který si ve skupině A vyjel krásné třetí místo se svojí dvoulitrovou Alfa Romeo 147.

Dalším závodem FIA International Hill Climb Cupu 2019 bude na horké italské půdě Ascoli Piceno, kde bude Nutrend Racing opět reprezentovat Jiří Svoboda a Václav Janík, kterým patří v průběžném hodnocení šampionátu po dvojici odjetých závodů druhé a třetí místo v rámci kategorie 2. Ještě před italskou výpravou ovšem čeká na Nutrend Racing testování na Slovakia Ringu s LMP3 a k tomu závod na 12h Le Slovakia ring 2019 s KTM X-BOW!

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com