Kácovský v barvách HKC Racing Teamu dobře odstartoval v šampionátu F3 FIA, CEZ, Drexler,Cup, F1, formule 1, HKC | Constructors F1

etina English Rusky

Kácovský v barvách HKC Racing Teamu dobře odstartoval v šampionátu F3 FIA, CEZ, Drexler,Cup, F1, formule 1, HKC | Constructors F1 Constructors F1

Kácovský v barvách HKC Racing Teamu dobře odstartoval v šampionátu F3

Dušan Matouš/HKC RACING | 19.7.20 | Aktuálně

FIA CEZ 2020 , Drexler Cup

Na rakouském Salzburgringu byl v červenci zahájen odložený šampoinát vozů F3, který se jede také jako Drexler Cup a zónové mistrovství střední Evropy FIA CEZ.

Mostecký HKC Racing Team zde podle plánu premiérově nasadil pilota Matěje Kácovského. Jezdec se zkušenostmi z motokár i z kokpitu dvoulitrové formule Renault rozhodně nezklamal a i když nedělní závody nakonec z technických důvodů neodjel, velice zaujal především výbornými časy v měřených trénincích.

 

V monopostu Dallara s motorem Fiat, se kterým se seznamoval teprve podruhé, se musel také naučit zcela neznámou trať u Salzburgu. Už v pátečních testech zajel celkově pátý a v hodnocení F3 dokonce čtvrtý čas. V sobotu se jel ranní trénink a pak dvě ostré kvalifikace. Ty byly  bohužel na vodě, nicméně podmínky byly pro všechny stejné. Znamenalo to mokré obutí i přestavění geometrie. Matěj přesto v této situaci zaznamenal jedny z nejrychlejších časů, které by ho v závodě řadily na podium. V hodnocení FIA CEZ ve druhé kvalifikaci byl dokonce nejrychlejší, stejně jako v F3.

 

Slibné zahájení šampionátu ale frekventant HKC Akademie motorsportu ve dvou nedělních závodech potvrdit nedokázal. Nebylo to ovšem jeho vinou. V pátém kole prvního závodu musel odstoupit z důvodu přehřívajícího se motoru. Do druhého závodu pak už nastoupit nemohl. Rozhodně se ale dá mluvit o tom, že sedmnáctiletý mladík, který je reprezentantem pod hlavičkou Autoklubu České republiky, svými výkony vzbudil v paddocku velkou pozornost.

 

"Tohle byl typický příklad toho, jak to v motoristickém sportu chodí. Extrémně namáhaná technika zkrátka někdy selže i při sebevíc důslednější přípravě," řekl trenér Ivan Houzák po rakouském víkendu. "Pro Matěje šlo ale jednoznačně o úspěšný víkend, i když jen s minimem bodů. Zkušenosti, které za volantem monopostu nasbíral, už mu nikdo nevezme a určitě se mu podaří přetavit je do skvělých umístění v dalších závodech," dodal.

 

Šampionát F3 má ještě zastávky na okruzích v chorvatském Grobniku nad Rijekou, na Slovakiaringu, italské Imole, na Hungaroringu a skončit má v listopadu na Monze. Matěj kromě toho dál závodí i s motokárami a i v tomto odvětví je zbývající část sezóny Czech Kart Open docela nabitá. A lze dodat, že každé odjeté kolo, každý trénink i závod přinášejí mladým jezdcům neocenitelné zkušenosti. 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com