Kout doplatil na chybu soupeře Adam Kout, jezdci, motokáry, okruy, moto | Constructors F1

etina English Rusky

Kout doplatil na chybu soupeře Adam Kout, jezdci, motokáry, okruy, moto | Constructors F1 Constructors F1

Kout doplatil na chybu soupeře

Vratislav Ondráček | 4.10.14 | Aktuálně ze světa Superkart

Superkart

Sobotní závod mistrovství Evropy superkartů na francouzském autodromu Val de Vienne bohužel nedopadl podle představ Adama Kouta. Český reprezentant po kolizi dojel až devátý.

Akout

Předchozí kvalifikace přitom naznačila, že Adamův tým MS Kart zvládl přípravu káry na jedničku. V její první fázi totiž zajel Kout druhý čas. Za žhavým favoritem Emmanuelem Vinualesem, pro kterého jde o domácí trať, zaostal o čtyři desetiny sekundy. „Po pravdě řečeno, čekali jsme, že nám ujede víc. Má to tady skutečně dokonale naučené, vynechal i tréninky,“ pochvaloval si šéf stáje Milan Šimák. Druhou část kvalifikace, která byla obecně o něco pomalejší, si tak Kout mohl dovolit vypustit.

Jenže v závodě jeho naděje pohasly už po pár stech metrů. Po inkasované ráně zezadu (pravděpodobným pachatelem byl Nizozemec Kievitsbosch) vyletěl ven a jen se štěstím stroj znovu roztlačil.  Cílem úvodního kola projížděl poslední s více než půlminutovou ztrátou, přesto to nevzdal. Ačkoliv mu stíhání konkurentů komplikoval pochroumaný difuzor, dokázal se z 26. pozice posunout až na konečnou devátou!

„Vzhledem k tomu, co se stalo, i k tomu, že jsme zvolili spíše opatrnější nastavení motoru, jsem se svými časy na kolo vcelku spokojen,“ konstatoval Kout, jehož čeká zítra od 13.45 hodin rozhodující bitva o titul. Protože se nejhorší ze čtyř umístění v ME škrtá, jsou šance jeho i Vinualesovy hodně vyrovnané. Jistotu celkového prvenství dává našemu jezdci nicméně jen vítězství.

 

Konečné pořadí v 1. jízdě:

1. Emmanuel Vinuales (F, Anderson/DEA)

2. Peter Elkmann (D, MS Kart/VM, +8,247)

3. Henrik Lilja (DK, PVP/PVP, +9,702)

4. Andreas Jost (D, Anderson/VM, +12,697)

5. Gavin Bennett (GB, Anderson/DEA, +22,601)

9. Adam Kout (CZ, MS Kart/DEA, +45,616)

 

Průběžné pořadí po třech závodech: 1. Kout 52, 2. Vinuales 50, 3. Elkmann 47, 4. Bennett 36, 5. Lilja 34.

 

Štítky

 


Superkart

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com