Koutovo loučení se sezonou i motokárou Adam Kout, superkart, motokáry, okruhy, F1, formule 1. | Constructors F1

etina English Rusky

Koutovo loučení se sezonou i motokárou Adam Kout, superkart, motokáry, okruhy, F1, formule 1. | Constructors F1 Constructors F1

Koutovo loučení se sezonou i motokárou

Marek Chvála,Sport Press,s.r.o./foto V.Ondráček | 14.10.15 | Aktuálně ze světa Superkart

Superkart 2015

Koutovo loučení se sezonou i motokárou


Před superkartovým mistrem Evropy Adamem Koutem je poslední letošní závodní víkend. I v něm však půjde o hodně - o prvenství v European Superkart Series.
Akout
Jezdec týmu MS Kart se o něj popere v nizozemském Assenu, tedy na trati, na níž si před pár měsíci dojel pro kontinentální titul. A samozřejmě i tentokrát chce odejít jako vítěz. Lehké to však nebude. Na svého největšího soupeře Petera Elkmanna má zatím náskok 23 bodů a rozdělovat se jich bude ještě padesát. Navíc nebude moci jen bezmyšlenkovitě mačkat plynový pedál.
„Není to úplně optimální, v motoru je náhradní válec místo toho, který se poškodil v Brně. To znamená, že musíme být opatrnější," vysvětluje šéf MS Kartu Milan Šimák, který ovšem ani v závěru roku nepolevil ve svém vývojovém úsilí a připravil k vyzkoušení vylepšení unikátních brzd vlastní konstrukce.

Další nástrahu bude zřejmě představovat chlad. V polovině října už teploty nestoupají do horentních výšek a harmonogram navíc superkartům přisoudil časový prostor většinou buď v podvečer, nebo ráno, kdy zima bývá ještě citelnější. „Nijak zvlášť se toho nebojím," vyvrací obavy Kout. „Běžně si pod kombinézu beru vrstvu prádla a u toho patrně zůstanu i teď. Když jedete, tak nepřízeň počasí moc nevnímáte. Horší by bylo, kdyby se k tomu ještě připojil déšť." Ani káru není třeba speciálně „zazimovat". „Samozřejmě, upravíme tlaky v pneumatikách, ale to bude tak asi všechno," tvrdí Šimák.

Assenské klání bude pro Adama Kouta významné ještě z jednoho důvodu. Naposledy totiž usedne do své nynější motokáry. V příštím roce bude nastupovat s novým strojem, který MS Kart pro svého továrního pilota již chystá. „Přiznám se, že je mně trochu smutno, vždyť jsem jí do značné míry vděčný za největší úspěch své dosavadní kariéry. Ale zároveň už netrpělivě vyhlížím její nástupkyni, protože vím, že pan Šimák ji se svými kolegy po technické stránce opět posunou o stupínek výše," těší se český reprezentant.

Program European Superkart Series v Assenu:
Sobota 17. října
10.45 - 11.05 1. kvalifikace
15.00 - 15.20 2. kvalifikace
18.10 - 18.30 1. závod
Neděle 18. října
10.00 - 10.20 2. závod

Průběžné pořadí European Superkart Series:
1. Adam Kout 337, 2. Peter Elkmann 314, 3. Andreas Jost 178...

Štítky

 


Superkart

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com