Kvalifikace ETCC ukázala, že boj o titul bude vyhrocený Autodrom, Most, F1, ETCC, okruh, auta | Constructors F1

etina English Rusky

Kvalifikace ETCC ukázala, že boj o titul bude vyhrocený Autodrom, Most, F1, ETCC, okruh, auta | Constructors F1 Constructors F1

Kvalifikace ETCC ukázala, že boj o titul bude vyhrocený

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 7.10.17 | Aktuálně

ETCC 2017

Kvalifikace ETCC  ukázala, že boj o titul bude vyhrocený

Sobotní kvalifikaci závěrečného podniku letošního ročníku evropského poháru cestovních vozů FIA European Touring Car Cup (ETCC), který se jede pod názvem The Most Grand Finale tento víkend na mosteckém autodromu, ovládli tři největší kandidáti na titul šampiona. Lídr průběžného pořadí jezdců Petr Fulín se kvalifikoval třetím nejlepším časem. Ztratil přitom pouhou tisícinu vteřiny na Švýcara Christjohannese Schreibera, který si drží stříbrnou příčku i celkově. Z pole position na startovním roštu vyrazí do prvního nedělního závodu Maďar Norbert Nagy, který se kvalifikačním vítězstvím bodově dotáhl na Schreibera. Do druhého závodu prvních osm jezdců z prvního klání odstartuje v obráceném pořadí.

Nebývalou vyrovnanost adeptů na letošní celkové vítězství konstatovali tři nejlepší jezdci z kvalifikace na následující tiskové konferenci. „Po kvalifikaci se vše ještě více zdramatizovalo. V testování i ve volném tréninku jsem zajížděl rozdílné časy, jednou jsem byl nahoře, podruhé zase dole,“ uvedl Shreiber.

Nagy se bude snažit zužitkovat vydařenou kvalifikaci. „Mým cílem bude zůstat první i po úvodní šikaně po dlouhé rovince po startu a udržet se ve vedení až do cíle,“ naznačil ambice v prvním závodě.

Petr Fulín vysvětlil, že nemá rád počítání. „Důležité je pro mě dokončit první závod, abych mohl startovat i v tom letos závěrečném. Přeji si stálé počasí. To proměnlivé, jaké v Mostě dosud panuje, mi nevyhovuje. Ať je po oba závody sucho, nebo až prší. Pozor si musím dát na opotřebení předních pneumatik,“ svěřil se novinářům.

V celkové kvalifikaci Fulín dosud nasbíral 64 bodů, Schreiber a Nagy mají 59.

Ve hře o titul je stále i Igor Stefanovski z Makedonie, který ztrácí na čelo devět, respektive tři body. V případě, že by nikdo z nich ani v jednom ze závodů či kvalifikaci nebodoval, má ještě teoretickou šanci na titul i zkušený matador Peter Rikli ze Švýcarska.

Diváky v sobotu potěšil teprve patnáctiletý talentovaný český jezdec Petr Semerád, který v prvním závodě série Twingo Cup vybojoval stříbrné pódium na stupních vítězů. Součástí víkendu The Most Grand Finale jsou také série Haigo ADAC, která zahrnuje souboje formulových i cestovních vozů bývalého Poháru míru a přátelství socialistických zemí, a jízda pravidelnosti FAS AČR. O vítězi v ní nerozhoduje pořadí v cíli. Tuzemští jezdci na továrních speciálech i ve vozech individuálních konstrukcí mají za úkol zajet pokud možno stejný čas ve dvou měřených kolech.

Také neděle na mosteckém autodromu tedy slibuje napínavou a rozmanitou podívanou, organizátoři ji zpestří i zajímavým doprovodným programem. Akrobatickou leteckou show se blýskne účastník prestižního seriálu Red Bull Air Race v kategorii Master Class Petr Kopfstein. Polední přestávku pak oživí koncert hudební skupiny Rock Slaves na cílové rovince či adrenalinová drift show.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com