Lacko se i v Jaramě postavil na stupně vítězů. Na definitivu druhého místa si musí počkat. Adam Lacko, Buggyra, FIA, ETRC,aktuálně, | Constructors F1

etina English Rusky

Lacko se i v Jaramě postavil na stupně vítězů. Na definitivu druhého místa si musí počkat. Adam Lacko, Buggyra, FIA, ETRC,aktuálně, | Constructors F1 Constructors F1

Lacko se i v Jaramě postavil na stupně vítězů. Na definitivu druhého místa si musí počkat.

BUGGYRA media | 6.10.18 | Aktuálně

FIA ETRC 2018

Předposlední závodní den sezony mají za sebou piloti evropského šampionátu tahačů.

Adam Lacko v sobotu v Jaramě vybojoval v dramatickém prvním závodě třetí místo. Ve druhém pak dojel devátý. K absolutní jistotě druhé pozice mu v neděli stačí získat dvanáct bodů. Oly Janes dokončil oba závody jedenáctý. V průběžném hodnocení týmů si Buggyra upevnila třetí příčku.

1

SOBOTA

SUPER POLE
Aktuálně druhý muž průběžného pořadí se kvalifikoval do úvodní jízdy víkendu pátým nejrychlejším časem. „Oproti minulému roku je tu také nový povrch jako v Le Mans, ale tento mi přijde o dost lepší a hrubší. S pátým časem úplně spokojen nejsem, protože všichni mý konkurenti jsou přede mnou. Bude hodně záležet na startu, snad se mi povede,“ doufal Lacko před prvním závodem.
Oly Janes si v prvním měřeném tréninku zajistil start do prvního závodu ze sedmé řady. „Na tomto okruhu jsem se projel po prvé až dnes, takže se s ním ještě trochu seznamuji. Věřím, že v dalších jízdách to bude lepší a lepší,“ řekl Oly, kterému po super pole mechanici měnili spojku. „Oly nám v měřáku nahlásil, že mu proklouzla spojka. Nechtěli jsme nic riskovat a radši ji z preventivních důvodů vyměnili,“ vysvětlil výměnu závodní inženýr týmu Robin Dolejš.

2
PRVNÍ ZÁVOD
Úvodní závod víkendu musel být hned po pár set metrech přerušen. Důvodem byla velká kolize ve čtvrté zatáčce, která se stala osudná mimo jiné i pro Lackova konkurenta v boji o druhou pozici Maďara Kisse. „Byla to velká mela. Nejdříve Kiss vymetl Albaceteho mimo trať. Když se chtěl Norbert vrátit, tak mě zavřel a trefil jsem ho do levého zadního kola. To ho dostalo do hodin a následně do něj narazily asi další tři trucky. V tu dobu já už byl naštěstí před ním,“ komentoval Lacko událost ze začátku závodu. „Ze třetího místa mám radost. Dojel jsem hned za Antoniem, což je důležité. Nemá cenu teď bojovat o každou pozici, ale hlavně jet chytře a držet náskok,“ dodal spokojený Lacko, pro kterého to byly patnácté stupně vítězů v sezoně. Maďar Kiss po závodě ještě obdržel penalizaci v podobě ztráty pěti míst na startovním roštu v dalším závodě, za zavinění zmiňované kolize.
Oly Janes dokončil závod jedenáctý a zároveň třetí v Grammers Cupu. „Jsem spokojený. Získal jsem další bronzový pohár za umístění v poháru nováčků. Ve druhém závodě budu startovat za Faasem, tak se pokusím před něj rychle dostat. Stále je tu naděje na celkové druhé místo,“ řekl Oly.

3

DRUHÝ ZÁVOD


Adam Lacko dokončil druhou pohárovou jízdu na deváté pozici. „Je to škoda. Dvakrát sem se dostal mimo trať, protože se mi zablokovaly brzdy. Toho využil Antonio a dostal se přede mě. Naštěstí jsem ale na něj moc neztratil. Náskok devatenáct bodů považuji stále za komfortní. Zítra bude hodně záležet na prvním závodě,“ predikoval Lacko, který se v každém závodním víkendu letošní sezony alespoň jednou podíval na stupně vítězů.

4
Britský pilot protnul cílovou pásku druhého závodu jen těsně za Top 10. „Měl jsem dobrý start a podařilo se mi protlačit dopředu. Bojoval jsem, co to šlo. Se dvěma třetími místy v hodnocení nováčků jsem spokojen,“ uvedl po závodě Janes, který drží bronzovou příčku v Grammers Cupu. Na druhého Faase po sobotě ztrácí jedenáct bodů.


FOTOGALERIE - CTR 2018 - 02 – Wuhan
- https://flic.kr/s/aHsmt8MN6J

Sledujte nás a nic vám neuteče!!

Photogallery Flickr: https://flic.kr/s/aHskKRv6Wa

Facebook: https://www.facebook.com/BUGGYRA/

YouTube kanál: https://www.youtube.com/user/BUGGYRAbrand

Twitter: https://twitter.com/buggyra_racing

Instagram: https://www.instagram.com/buggyra_racing/

Zde si můžete sáhnout PDF

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com