Letní přestávka je u konce, Octavia Cup bude pokračovat na Slovensku Škoda,Cup,seriál, | Constructors F1

etina English Rusky

Letní přestávka je u konce, Octavia Cup bude pokračovat na Slovensku Škoda,Cup,seriál, | Constructors F1 Constructors F1

Letní přestávka je u konce, Octavia Cup bude pokračovat na Slovensku

Josef Hora/ Most | 11.8.16 | Aktuálně

Škoda Octavia Cup 2016

Dva měsíce dlouhá letní přestávka se chýlí ke konci. Naposledy se jezdci Octavia Cupu potkali v závěru června a to na „domácím“ mosteckém autodromu. Již příští týden je na programu čtvrtý závodní víkend, který jezdce zavede k dalším dvěma závodům na Slovakia Ring. 

1

Tim, Pekař a Vorba
Na bezmála 6 km dlouhé trati, jenž leží nedaleko Bratislavy, se v roli lídra průběžného pořadí vydá Maďar Gábor Tim, který na této trati testoval již během července. Jeho největší rival, Tomáš Pekař, náročný Slovakia Ring moc dobře zná a bude muset uplatnit veškeré své zkušenosti a znalosti.  Rozdíl mezi těmito dvěma jezdci činí pouhých 22 bodů, nicméně dosavadní vyrovnané souboje jasně ukázaly, že nikdo ze zúčastněných nedostane ani jeden bod zadarmo. To moc dobře ví i průběžně třetí Michael Vorba, který ztrácí na druhého Pekaře 11 bodů. Vorba však závod za závodem zrychluje a kdo ví, jeho první vítězství může přijít právě na oblíbeném Slovakia Ringu.

Další tři jezdci v pořadí již ztrácí na vedoucí trio větší počet bodů, ale i tak lze očekávat zajímavý souboj o celkové čtvrté místo. Průběžně čtvrtý Adam Rzepecki si drží jen minimální bodový náskok před dvojicí německého týmu Steibel Motorsport Sebastianem Steibelem a Augustem MacBethem. Bodový mezi těmito třemi závodníky představuje pouhých pět bodů.

Na Slovakia Ringu, který je známý tím, že se na něm jen velmi těžko hledá správné nastavení vozu díky rychlým a technickým pasážím trati, budou samozřejmě o body bojovat i Petr Fulín jun., Bohuš Šesták, Radek Bareš, Tomasz Rzepecki, Jakub Klobása, Richard Meixner a Pavel Pups.
2
V roli VIP jezdce se představí motoristický novinář Jakub Rejlek
Ani na Slovensku pak nebude chybět VIP vůz, do kterého po Tomáši Engemu, Olze Lounové, Lukáši Langmajerovi, či Daliborovi Gondíkovi usedne Jakub Rejlek, šéfredaktor magazínu Faster.

„Obnovení Octavia Cupu pro mne byla nejlepší zpráva z okruhů za posledních několik let. Na “starý” Octavia Cup si moc dobře pamatuji a pečlivě jsem jezdil sledovat jednotlivé závody do Mostu a Brna. Zároveň mám mezi závodníky mnoho kamarádů, jako například Štefana Rosinu či Milana Kárného, se kterým jsem se potkával už na vodních lyžích. Octavia Cup byl vždycky nejzajímavější na sledování. Dramatický, hodně kontaktní a to podle mě každého baví. Kvůli tomu se chodí na závody,“ tak zněla na začátku sezóny odpověď Jakuba Rejlka na otázku, co pro něj znamená obnovení Octavia Cupu.

V pátek 19. srpna čeká jezdce Octavia Cupu volný trénink a kvalifikace. V sobotu a v neděli pak již přijde na řadu sedmá a osmá závodní jízda sezóny 2016.

 

 

Štítky

 


Vůz Škoda Octavaia Cupu

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Motor Pední svtlo Pední spojler Kapota Kamery Pední sklo a strae Baterie Elektrozvod Pední kolo Pedály Podvozek Kliky dveí Pásy Sedadlo Ochranný rám Zadní kídlo Zadní svtlo Nádr volant Tachometr Ty ízení Zrcátko Výfuk a výfukové potrubí Zadní náprava a pérování Zadní kolo a zadní brzda Brzdy Pední náprava a pérování

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com