Lewis Hamilton vyhrává domácí grand prix formule 1 Velké Británie. F1, Formule 1 ,construct, | Constructors F1

etina English Rusky

Lewis Hamilton vyhrává domácí grand prix formule 1 Velké Británie. F1, Formule 1 ,construct, | Constructors F1 Constructors F1

Lewis Hamilton vyhrává domácí grand prix formule 1 Velké Británie.

Miroslav Sanytrák/foto Jiří Křenek | 10.7.16 | Komentáře - M.Sanytrák 2016

F1 2016

Grand prix Velké Británie – závod

Start grand prix formule 1 Veké Británie  2016 začala prakticky deštěm, start byl proveden letmý ze saffety carem na počátku 6 kola.

 

V 16.kole Max Versappen předjel odvážně Nico Rosberga. Celý box Red Bull Racingu jásal a tleskal. Max jede na druhém místě!

 

17.kolo: se přezouvá na suché pneumatiky Pirelli . Výměna pneumatik zahýbá pořadím.

 

18.kolo: Sebastin Vettel v hodinách, klouže to pořád.

 

19.kolo:  R.Grosjean vypadává ze závodu.

 

24.kolo:  F.Alonso vylétl na kačírek až k ohrazení a nakonec se z něho vyhrabal a díky asfaltu se dostává zpět do závodu na 13.té místo.

 

27.kolo: Rio Haryanto končí opět v kačírku

 

39.kolo Vede Lewis Hamilton před Nico Rosbergem s náskokem 8 sekund, který  v tomto kole předjel před ním několik kol jedoucícho Maxe Verstappena. V 39.kole vytlačil doslova S.Vettel F.Massu mimo trať. Sebastin Vettel dostává 5 sekund penalizaci za incident s F.Massou, bylo to skutečně silně nesportovní a kdyby F.Massa do toho šel, rozbil svůj monopost,což právě F.Massa nechtěl.

 

44.kolo: Hamilton, Rosberg, Verstappen , Ricciardo,  Perez, Raikkonen.K.Raikkonen útočí na S.Pereze , který mu však nedává moc šancí předjet. Rozdíl mezi L.Hamiltonem a S.Perézem je 1 minuta.

 

47.kolo:  Nico Rosberg hlasí problémy s převodovkou, ale zvládá to díky pokynům od týmu s tím, že nesmí řadit 7.stupneň, musí řadit přímo na osmý. Možná to bylo i porušení pravidel komunikace. Výsledek bude až o závidě, sám se domnívám, že to bylo jasné porušení pravidel a měla by zde být „poskytnuta“ penalizace.

 

49.kolo: K.Raikkonen předjíždí doslova „myškou“ před sebou jedoucího S.Peréze. Pohledy do boxové  zídce jsou zajímavé, nervi zde pracují naplno.

 

50.kolo. Max Verstappen je už skoro v závěsu Nico Rosberga a mohlo by dojít k předjetí Nico Rosberga.

 

52.kole : Lewis Hamilton vítězí v domácí grand prix, jak jsme předpokládál po tréninku. Druhý zůstává Nico Rosberg, třetí  Max Versatppen .Tribuny stojí na nohou a jásají.

 

Další dvojí vítězství pro Mercedes AMG Petronas tým F1.  Lewis Hamilton získává své 47. Vítězství ve své kariéře.

 

Dovolím si další spekulaci, Lewis Hamilton bude opět mistrem světa a možná přejde do Ferrari, i když tady je to 40/60% že zůstane u Mercedesu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com