Lotus odhalil ceny a specifikace jednoho z nejočekávanějších modelů ve své historii, oceňovaného hyper-SUV Eletre. E-mbility, Lotus, elektro, | Constructors F1

etina English Rusky

Lotus odhalil ceny a specifikace jednoho z nejočekávanějších modelů ve své historii, oceňovaného hyper-SUV Eletre. E-mbility, Lotus, elektro, | Constructors F1 Constructors F1

Lotus odhalil ceny a specifikace jednoho z nejočekávanějších modelů ve své historii, oceňovaného hyper-SUV Eletre.

Lotus Press/ Miroslav Sanytrák | 7.11.22 | Elektromobily

Lotus - elektro - 2022

Eletre je zcela nové a plně elektrické lifestylové SUV od společnosti Lotus, která pokračuje ve své transformaci z britské společnosti vyrábějící sportovní vozy na globální značku výkonných automobilů. Jedná se o první model čistě elektrického SUV, které přebírá základní principy DNA Lotusu a propojuje je do zcela nového lifestylového vozu pro příští generaci zákazníků Lotus.

lotus

Proslulé odborné znalosti společnosti v oblasti jízdních vlastností, ovladatelnosti řízení a optimalizované aerodynamiky byly pečlivě a s respektem rozvíjeny. Eletre přebírá duši nejnovějšího sportovního vozu Lotus Emira a revoluční aerodynamický výkon plně elektrického hypersportu Evija a reinterpretuje je jako hyper-SUV.
Matt Windle, viceprezident skupiny a výkonný ředitel společnosti Lotus Cars, uvedl: "Uvedení modelu Eletre na trh je přirozeným dalším krokem pro Lotus. Dvoumístné sportovní vozy nejsou pro každého a my chceme nabídnout Lotus pro každou fázi vašeho života. Eletre je toho začátkem."

 

3

Zákazník si může vybrat ze třech různých verzí vozu Eletre, Eletre S a Eletre R, s možností výběru ze dvou hnacích ústrojí.
Eletre a Eletre S má výkon 612 PS s maximálním dojezdem 600 km.
Eletre R má výkon 918 PS , dvourychlostní systém a maximální dojezd 490 km.
Hodnoty točivého momentu jsou 710 a 985 Nm, což poskytuje zrychlení z 0-100 km/h za 2,95 sekundy. Baterie o kapacitě 112 kWh pro obě verze má dobu nabíjení (10% -80%)
pouhých 20 minut pomocí rychlé nabíječky.

Technická data 1

Technická data 2

Lotus také oznámil novou spolupráci s Dolby, tvůrcem proslulého pohlcujícího zvukového zážitku Dolby Atmos. Dolby Atmos je nový způsob, jak si vychutnat hudbu, která posouvá poslech do nových výšin díky bezkonkurenční hloubce, přesnosti a čistotě. Dolby Atmos a reproduktorový systém KEF modelu Eletre společně pozvedají poslech hudby na novou úroveň. Řidič a cestující se budou cítit, jako by seděli uprostřed nahrávacího studia vedle umělce.  Eletre je prvním vozem na světě, který kombinuje Dolby Atmos a KEF Audio.

Lotus

V Evropě začíná cena vozu na 95,990 EUR . Standardní specifikace zahrnuje pět jízdních prvků: aktivní vzduchové odpružení, vektorování točivého momentu, světlomety Matrix LED, aktivní přední mřížku a 22palcová 10paprsková kovaná kola.
Prémiová kabina posouvá interiéry Lotusu na zcela novou úroveň. Eletre je standardně dodáván s bezdrátovým nabíjením smartphonu, elektricky nastavitelnými předními sedadly ve 12 směrech, čtyřzónovou automatickou klimatizací a mnoha dalšími funkcemi. Informační a zábavní systém zahrnuje Apple CarPlay / Android Auto a 1 380 wattový 15 reproduktorový KEF Premium Audio, kdy se vše ovládá prostřednictvím centrálně namontované 15,1palcové OLED středové obrazovky s vysokým rozlišením.

Všechny verze modelu Eletre mají standardně pět sedadel, přičemž čtyřmístná verze je k dispozici jako součást paketu Executive Seat Pack.Standardem je také technologie LIDAR, která je první na světě v sériovém voze, který podporuje technologii komplexního autonomního řízení (AD). 

https://youtu.be/wSePIm3tqwQ

Ceny u nás budou stejné jako ceny v Německu tedy:

základní cena modelu ELETRE                   80.670 EUR
základní cena modelu ELETRE S                101.675 EUR
základní cena modelu ELETRE R                126.890 EUR
ceny jsou uvedeny bez DPH 21%

Další detaily k vozu najdete na tomto odkazu:
LOTUS ELETRE detaily

Převzato od Lotus Car Praha www.lotuscarpraha.cz

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com