LOUDA CUP láká na hodnotné ceny, adrenalinový zážitek prohřejí ponožky Louda cup, Most, F1, auta | Constructors F1

etina English Rusky

LOUDA CUP láká na hodnotné ceny, adrenalinový zážitek prohřejí ponožky Louda cup, Most, F1, auta | Constructors F1 Constructors F1

LOUDA CUP láká na hodnotné ceny, adrenalinový zážitek prohřejí ponožky

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 7.12.16 | Aktuálně

Louda Cup 2016

Jednokolový, odlehčeně pojatý závod LOUDA CUP zpestří v sobotu 17. prosince pokračování zimních jízd vlastním vozem po závodním okruhu mosteckého autodromu.

Pro The Most Winter Challenge bude dráha vyhrazena v tradičním čase od 10:00 do 16:00 hodin. Do závodu pak jeho účastníci odstartují ve 13:00 hodin. „Pro tři nejlepší jsme připravili hodnotné ceny v podobě našich voucherů. Mohou se těšit na kurz sportovní jízdy nebo svezení v závodním speciálu. Bonusem pak bude vždy pár kvalitních ponožek v různých barvách a designu s číslem 33, které odkazuje na stáří našeho okruhu,“ upřesnila eventová manažerka společnosti AUTODROM MOST Veronika Raková.

Dalším bonusem by pak byl podle ní zcela jistě sníh. „Jízdám dodává tu pravou zimní atmosféru a řidičům umožní vyřádit se v kontrolovaných smycích. Bohužel, podle dlouhodobé předpovědi počasí to ale na sněžení nevypadá. Mělo by být mírně nad nulou a oblačno. Srážky však meteorologové nepředpokládají. Ale třeba se zadaří, nechme se překvapit,“ doplnila Raková.

LOUDA CUP odstartuje formou Le Mans, což zaručuje diváckou atraktivitu. Organizátoři ji pak ještě znásobí tím, že na přední kapotu vozu soutěžících umístí košík, do nějž vloží tenisový míček. Pokud při jízdě vypadne, znamená to diskvalifikaci. Vítězem se stane jezdec, který i s míčkem dorazí první do cíle. „Nejedná se tedy o klasický závod, na jaký jsou fanoušci okruhu zvyklí. Nerozhodují při něm koňské síly, a tak se může přihlásit opravdu každý s jakýmkoli vozem,“ upřesnila Raková. Přihlášky se jménem, příjmením a značkou a typem vozu pořadatel přijímá na e-mailové adrese rakova@autodrom-most.cz.

Zimní jízdy se uskuteční za každého počasí.

 

Další možnost vyzkoušet si možnosti svého vozu a své řidičské umění na uzavřeném okruhu zájemci budou mít už v lednu. Více informací včetně termínů volných jízd najdou zde.

Pokud teplota vzduchu v areálu závodního okruhu v den konání jízd v 09:00 hodin dosáhne méně než pěti stupňů Celsia, nebo bude celá dráha, případně její část pokryta ledem či sněhem, absolvuje každý účastník jedno necelé kolo. Cena činí 50 korun za jednu jízdu a jeden vůz. Driftování, tedy jízda v kontrolovaném smyku, je povoleno.

V případě, že teplota vzduchu naměřená v areálu závodního okruhu v den konání jízd v 09:00 hodin přesáhne pět stupňů Celsia, absolvuje každý účastník tradičních 30 minutových bloků. Zaplatí 400 Kč za jeden vůz a třicetiminutový blok. I v tomto případě jezdec může driftovat.

Jízdu je možné uskutečnit až po zakoupení kuponu ke vjezdu na dráhu ve startovní věži autodromu. Dosažený čas na jedno kolo pořadatelé z bezpečnostních důvodů neměří. Teplotu vzduchu lze průběžně sledovat na webkamerách umístěných v areálu autodromu.

 

 

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com