Matějovskému to šlo i s truckem Truck, F1, formule 1, motorsport | Constructors F1

etina English Rusky

Matějovskému to šlo i s truckem Truck, F1, formule 1, motorsport | Constructors F1 Constructors F1

Matějovskému to šlo i s truckem

Marek Chvála/Sport -Press,spol. s r.o. | 6.10.15 | Aktuálně

TRUCK Čína 2015

Matějovskému to šlo i s truckem

Michal Matějovský zvládl svoji exkurzi do čínského šampionátu tahačů se ctí. V závodech na okruhu Goldenport Park obsadil čtvrté a páté místo, spolu se svým místním kolegou pak v týmové klasifikaci zaujali třetí příčku.Ukázalo se, že obavy z neposlušného trucku se třemi nápravami opravdu nebyly na místě. „Bylo patrné, že na autě se neustále pracuje. Teď už disponoval výkonem kolem pěti set koní a také jízdní vlastnosti byly ucházející," pochvaloval si Michal, byť jedním dechem dodal, že k evropské představě o závodním tahači měl stroj, který „sedlal", stále hodně daleko. Slabinou se však ukázaly být pneumatiky: „Obouvali jsme výrobky značky Linglong. Byla to hrůza, vydržely tak maximálně šest kol a pak odcházely."Trať nedaleko Pekingu je sice krátká, ale dobře navržená. „Dvě rovinky, zajímavé technické pasáže, zazávodil jsem si. I proto, že domácí jezdci byli nečekaně tvrdými soupeři, což jsem poznal na vlastní kůži hlavně ve druhém klání," konstatoval český reprezentant.Nakonec zbyla chvíle i na bližší seznámení s čínskou metropolí: „Prohlédli jsme si Zakázané město a centrum Pekingu.

 

MM

 

Teď už ale začínám balit na zpáteční cestu."Matějovského v příštích dnech čeká fyzicky náročný program. Po dlouhém letu do Prahy si jenom „vymění kufry" a hned vyrazí do italské Pergusy na závěrečný podnik letošního ročníku Evropského poháru cestovních vozů (ETCC). Čerstvé zkušenosti s nástrahami aklimatizace jsou však pozitivní: „Z letadla jsem sice vylezl úplně hotový, ale prospal jsem se a byl jsem hned v absolutní pohodě. Jsem přesvědčen, že teď to bude stejné!" 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com