Matějovský bude krotit šestikolku Truck, F1, formule 1, motorsport | Constructors F1

etina English Rusky

Matějovský bude krotit šestikolku Truck, F1, formule 1, motorsport | Constructors F1 Constructors F1

Matějovský bude krotit šestikolku

Marek Chvála/Sport -Press,spol. s r.o. | 1.10.15 | Aktuálně

Truck 2015 Čína

Michal Matějovský si čekání na závěrečný podnik Evropského poháru cestovních vozů (ETCC) zpestří nevšedním zážitkem. O tomto víkendu se v Číně zúčastní dalšího dílu tamního šampionátu tahačů!

Český reprezentant se vydal do Říše středu z titulu své pozice testovacího a rezervního pilota roudnické Buggyry. Nahradí Adama Lacka, který ve stejných dnech bude bojovat o body v mistrovství Evropy. „Do kabiny závodního trucku se vracím po dvou letech. Rád pomůžu týmu a chápu to jako mimořádně zajímavou výzvu,“ svěřil se Michal.

Nečeká ho však rozhodně lehká práce. Pojede s vozem místní provenience, zřejmě s poněkud kuriózní „šestikolkou“, která v předchozích kláních už řádně potrápila Adama Lacka. „No, nebude to jednoduché. Teď si ani nevzpomenu, kdy jsem naposledy řídil auto se třemi nápravami. Při nějaké delší cestě nebo dokonce na okruhu určitě ne. Ale nepřipouštím si, že bych to nezvládl,“ prohlásil odhodlaně. Hlavu si nedělá ani s aklimatizací: „Na místo dorazím v pátek ráno a za volant si sednu až v sobotu. Trochu se prospím a bude to dobré. Určitě nebudu zkoušet nějaké pilulky a podobné „zaručené“ recepty.“

Závody se konají na autodromu Goldenport Park Circuit, ležícím asi deset kilometrů severně od Pekingu. Jeho krátká, jen 2,4 kilometru měřící dráha hostila v minulosti mistrovství světa cestovních i GT vozů. Přesto zůstává velkou neznámou. „Nevím o tom, že by byla dostupná na nějakém simulátoru. Takže příprava spočívala hlavně ve studiu záznamů z tratě, pořízených onboard kamerami. Zbytek musím dohnat během tréninků,“ vysvětlil Matějovský, který na to naštěstí nebude sám. Spolu s ním budou totiž české barvy hájit také Miroslav Forman, Martin Kolomý a Jaroslav Valtr.

Pokud zbude před odletem domů alespoň chvilka času, chtěl by se závodník z Hradce Králové projít po čínském hlavním městě, které nikdy předtím nenavštívil. Myšlenkami však v té době už bude určitě v italské Perguse, kde ve dnech 10. a 11. října vyvrcholí letošní ročník ETCC. 

 

 

 

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com