Matějovský vyhrál v Brně kvalifikaci ETCC, Brno, Matějovský, Křenek Motorsport | Constructors F1

etina English Rusky

Matějovský vyhrál v Brně kvalifikaci ETCC, Brno, Matějovský, Křenek Motorsport | Constructors F1 Constructors F1

Matějovský vyhrál v Brně kvalifikaci

Sport-pres,s.r.o. | 5.9.15 | Aktuálně

ETCC

Pravou nohou vstoupil Michal Matějovský do brněnského podniku Evropského poháru cestovních vozů (ETCC). V kvalifikaci dosáhl suverénně nejlepšího času ve skupině Super 2000 TC2 a v celkovém pořadí obsadil výborné sedmé místo. Svoje bodové konto navíc rozhojnil o další tři body.

MM

Dnešní program ETCC na Masarykově okruhu zahrnoval kromě kvalifikace i tři tréninkové seance. „Na začátku jsme se trápili s nastavením, auto bylo nedotáčivé. To jsme postupně odbourali. Ve druhém testu na nových pneumatikách jsme byli se zajížděnými časy už spokojeni,“ rekapituloval průběh dne Matějovský.

Taktika, kterou stanovil šéf týmu Křenek Motorsport Josef Křenek pro kvalifikaci, byla jednoznačná. Absolvovat hned na začátku jedno vynikající kolo. „To se podařilo. Držel jsem se za Petrem Fulínem, nikdo se nám nepletl do cesty, ujeli jsme tlačenici,“ pochvaloval si Michal, jemuž jako obvykle trať na okraji jihomoravské metropole vyloženě sedla. Vždyť porazil i řadu konkurentů se silnějšími auty. Přesto zůstává oběma nohama na zemi: „Zítra to bude chtít hlavně zachovat chladnou hlavu a pevné nervy. Nevybláznit se. Bylo by báječné dojet v první jízdě do osmého místa. Nejlepších osm z ní totiž, v obráceném pořadí, obsadí čelní čtyři řady na roštu druhého závodu.“

V neděli čeká Michala Matějovského a jeho BMW 320 si nejdříve v 9.30 hodin warm-up. První závod na 10 kol startuje ve 12 hodin, druhý po krátké přestávce ve 13.10 hodin.

 

Výsledky kvalifikace skupiny Super 2000 TC2

1. Michal Matějovský (CZ, BMW 320 si, 2:13,906)

2. Ibrahim Okyay (TR, BMW 320 si, 2:15,358)

3. Peter Rikli (CH, Honda Civic FD, 2:16,096)

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com