Milovníci aut vyrazili do Prahy na Escape6 Prague Car Festival Praha, Festival, auta, 2020, Letňany, 2020 | Constructors F1

etina English Rusky

Milovníci aut vyrazili do Prahy na Escape6 Prague Car Festival Praha, Festival, auta, 2020, Letňany, 2020 | Constructors F1 Constructors F1

Milovníci aut vyrazili do Prahy na Escape6 Prague Car Festival

Martin Apeltauer | 10.9.20 | Aktuality

Prague Car Festival 2020

Až do poslední chvíle jsme si nebyli jisti. Pořadatelé ale udělali vše možné i nemožné, organizaci podřídili všem hygienickým a mimořádným opatřením, které nařídila Vláda ČR, a tak se i letos mohla uskutečnit největší akce v České republice, která je zaměřená na oblast tuningu a performance.

1

Navíc vzhledem k letošní složité situaci, která se výrazným způsobem dotkla kromě jiného i oboru výstavnictví, se Escape6 Prague Car Festival 2020 stal jednou z mála automobilových výstav na světě.

Oproti jiným letům netradičně třídenní akce se opět konala o posledním prázdninovém víkendu na výstavišti PVA Expo v pražských Letňanech. Na ploše přesahující 29 tisíc metrů čtverečních čekalo na návštěvníky přes 800 unikátních exponátů z širokého spektra motorismu rozdělených do několika specializovaných sekcí. Tou nejpočetnější byly upravené automobily, nechyběly ale ani ryze sportovní a supersportovní vozy, závodní modely a různé speciality. A ani letos jste se zde nudit rozhodně nemohli. Kromě nádherných aut byl po celou dobu výstavy připraven i bohatý doprovodný program. Jako šťastný počin se navíc ukázalo letošní spojení s výstavou Autoshow, která se zaměřuje na aktuální nové modely osobních i užitkových automobilů na tuzemském trhu. Původně se Autoshow měla uskutečnit již na jaře, ale vyhlášení nouzového stavu si vynutilo její přeložení na pozdější termín. Díky tomuto spojení se tak v letošním roce mohl motorismus v Letňanech představit na jednom místě a v jeden čas prakticky v celé své šíři.

2

Výstavní haly byly doslova našlapány automobily, technikou a vším, co souvisí s vůní benzínu.

K dispozici byly stovky exponátů, kdy každý z nich je naprostý originál, a to vše doplňovaly firmy z oboru nabízející jak celková řešení, tak jednotlivé prvky z oblasti tuningu, performance, péče o lak, kola a další vylepšení automobilů. Nejen pro dětské návštěvníky pak byly připraveny herní konzole, soutěže a jízdy na trenažérech. Escape6 Prague Car Festival se také stal místem, kde se uskutečnilo jedno z kvalifikačních kol série virtuálních závodů Simracing Series 2020. A zájemci si mohli profesionální techniku pro virtuální závody vyzkoušet na vlastní kůži. Na pódiu i mezi exponáty jste i letos mohli vidět všechny finalistky Miss České republiky. Kromě možnosti vyfotit se s modelkami byla součástí programu také promenáda v plavkách, módní přehlídka a řada tanečních vystoupení.

3

4

Každoroční součástí výstavy Escape6 Prague Car Festival je rovněž bohatý venkovní program a s ním spojené srazy. V sobotu se tak uskutečnil tuningový sraz upravených automobilů, japonských vozů a v neděli pak srazy sportovních aut, supersportů, automobilů značky Porsche a elektromobilů. A venkovní prostor nabídl také desítky nových automobilů značek Ford a Kia pro testovací jízdy v běžném silničním provozu. Jezdit se dalo se rovněž i se supersporty, svézt jste se mohli jako spolujezdec i s některým z driftovacích speciálů. Ostatně driftovací show s nejlepšími českými jezdci běžela od pátečního odpoledne až do nedělního večera. Zážitkové jízdy se supersportem jsou dnes vcelku dostupnou zábavou. Řídit bezpečně takový automobil ale není úplně jednoduché. Díky projektu Autoškola jinak! si zájemci mohli vyzkoušet a zlepšit své řidičské schopnosti ve voze Ford Mustang 5.0 V8 v úpravě pro autoškolu, tedy s pedály na místě spolujezdce, navíc s profesionálním lektorem vedle sebe. A skvělým adrenalinovým zážitkem se stala i možnost vyzkoušet si driftovací tříkolky.

11

Letošní ročník se i přes všechny překážky povedl a již nyní jsme zvědaví, co nám připraví ten příští.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com