Miroslav Sanytrák – fotograf OK9FER, Miroslav Sanytrák, Unhošť , Kladno | Constructors F1

etina English Rusky

Miroslav Sanytrák – fotograf OK9FER, Miroslav Sanytrák, Unhošť , Kladno | Constructors F1 Constructors F1

Miroslav Sanytrák – fotograf

Miroslav Sanytrák | 18.1.07 | O mne

OK9FER RADIO

      Do fotokomory mne posadil poprvé v roce 1968 můj strejda Pavel, pamatuji se, že to bylo o nějakých prázdninách a ve Švermově na náměstí stály tenkrát tanky , takže já dělal první fotky ve „válečné době“ osmašedesátého roku.

Měl jsem Optinetu od svého otce a Pionýra.

Jak šel čas, tak jsem fotil  a díky tomu, že můj volný čas byl doslova zahlcen pozorováním přírody, kde jsem měl kvalitní učitele-RNDr. Josefa Koreluse, učitele přírodovědy , Jaroslava  Zelenky, starého praktika a lesního muže.Uměl jsem se dostat na 3-5 metrů skoro ke všem zvířatům, co běhala a létala po lese, dodnes umím i nějaké skřeky lesní zvěře, které mi umožňovali doslova splynout s okolím. Rukama mi prošla řada fotoaparátů- různé Flexarety, Canony, množství Pentaxů, profi Zenza Bronica ETRSi a Leica M6 TTL, Bessa L a další. Měl jsem štěstí , v letech 1975- 1980 jsem byl členem fotoklubu v Kladně, pak jsem dost dlouhou dobu nefotil, jen „pouze“ jako strážce CHKO Křivoklátsko, tam jsem blbnul s ruskou fotopuškou , což byla sice puška, ale i fuška. Jednou mne na jedné mé výstavě v Rakovníku  oslovil jeden z návštěvníků a prohlásil, že jsem „Fotograf Křivoklátska“, asi ano, stále tuhle oblast fotím a utíkám si tam odpočinout, v poslední době už zřídka. V roce 1989-květen jsem začal ve fotografii podnikat a doposud tak činím, i když skutečně sporadicky, není čas.       

    V letech 1990-1991 jsem se tím i živil, či si přivydělával na půjčky. Skoro tři roky jsem nefotil a věnoval se studiím. V roce 1993 jsem se poznal s panem fotografem Josef Sekalem a ten mi dal pár fotografických facek a postavil mne zase na nohy, moje fotografická kariéra se dostala na úroveň profesionála, který fotil módní přehlídky, portrét  a především krajinářkou fotografii.

    V současné době jsem mezi fotoaparáty stále a fotím vše kolem aut a formule 1, když se tam dostanu. Věnuji se lidem a fotím lidi. Zase začínám vystavovat. Fotoaparát používám stále a je mojí součástí. Jak říká Pepík , správný fotograf má fotoaparát stále u sebe, co když ho bude zrovna potřebovat. Jsem takzvaný Canoňák, i když mne nikdy tahle značka nepodpořila.

 

Veškeré další informace najdete na www.fotokurzyrekvalifikace.cz 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com