Mostecký autodrom potěší i v příštím roce milovníky a příznivce historických závodních vozů rozmanitých kategorií. Autodrom, Most, Historic, grand prix, F1, 2019 | Constructors F1

etina English Rusky

Mostecký autodrom potěší i v příštím roce milovníky a příznivce historických závodních vozů rozmanitých kategorií. Autodrom, Most, Historic, grand prix, F1, 2019 | Constructors F1 Constructors F1

Mostecký autodrom potěší i v příštím roce milovníky a příznivce historických závodních vozů rozmanitých kategorií.

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 11.10.18 | Aktuálně

Autodrom Most 2018/2019

Mostecký autodrom už potřetí přivítá historické formule a jednu skvělou novinku

 

Mostecký autodrom potěší i v příštím roce milovníky a příznivce historických závodních vozů rozmanitých kategorií. Už potřetí se podařilo dohodnout s promotéry prestižních evropských okruhových sérií, v nichž svádějí souboje jezdci ve speciálech z dob našich dědů a otců. Závodní víkend se uskuteční 28. až 30. června 2019. Diváci se současně stanou svědky žhavé novinky, jež zaručuje velmi atraktivní podívanou. V doprovodném programu nebude ani tentokrát chybět vedle řady dalších zajímavostí sraz majitelů historických automobilů a motocyklů a výstava těchto nablýskaných veteránů v areálu polygonu.

2

„Novinku představíme ještě do konce října, s promotérem ladíme poslední detaily,“ přislíbila obchodní a marketingová ředitelka společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová. Jde podle ní o další dosaženou metu s cílem umožnit domácím fanouškům na živo sledovat kvalitní a vysoce profesionální závodní série, aniž by za nimi museli cestovat do zahraničí.

Účast na červnovém podniku přislíbili vedle zatím nejmenované série promotéři FIA Lurani Trophy, Triumph Competition & British HTGT a HAIGO – touring cars, formulas. Všechny tři série byly v Mostě součástí premiérového víkendu The Most Historic Grand Prix v květnu 2017.

5

FIA Lurani Trophy sdružuje vozy formule Junior, které vznikly v roce 1958 zásluhou italského hraběte Luraniho, blízkého přítele nejslavnější české závodnice Elišky Junkové. Až do roku 1963 se za volanty těchto vozů střídali jezdci formátu Jima Clarka, Jochena Rindta a Johna Surteese, pozdější mistři světa ve formuli 1. Samotná trofej byla prvním seriálem závodů jednomístných historických vozů (1975) a v roce 1995 se stala šampionátem FIA.

3

Seriál Triumph Competition & British HTGT vznikl v roce 1993 a zúčastňují se ho sportovní dvousedadlové vozy anglických značek jako Triumph, Morgan a MG, vyrobené v letech 1945 - 1981. Seriál se jezdí na okruzích formule 1 jako je Hockenheim, Spa, Zolder či Zandvoort. Nově k nim tedy přibyl i mostecký autodrom.

HAIGO (Historische Automobilrennsport Interessen Gemeinschaft Ostdeutschland) je sdružení nadšenců historické závodní automobilové techniky, které pochází východního Německa. Zájmové sdružení vzniklo v roce 2004 na mosteckém autodromu a je složeno ze dvou skupin – jezdců formulových vozů a jezdců cestovních vozů. Hlavní myšlenka vzniku závodní série Haigo byla využít již odložené stroje formule Easter, Mondial a k nim stářím odpovídající konstrukce vozů Žiguli, Lada Samara, Škoda 130 R, BMW, Fordu a dalších. Cestovní vozy i formule absolvují vždy dva oddělené závody.

4

Autodrom už dříve zveřejnil i termín dalších dvou významných podniků sezony 2019. Jsou jimi evropský šampionát okruhových tahačů Czech Truck Prix o víkendu 31. srpna až 2. září a prestižní mezinárodní šampionát supersportovních vozů ADAC GT Masters. Na úspěšnou letošní dubnovou premiéru v Mostě naváže tentokrát o víkendu 17. až 19. května.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com