Motorkáři se dočkali. Se zásadami bezpečné jízdy se mohou seznámit v kurzu Autodrom Most, okruhy , závody | Constructors F1

etina English Rusky

Motorkáři se dočkali. Se zásadami bezpečné jízdy se mohou seznámit v kurzu Autodrom Most, okruhy , závody | Constructors F1 Constructors F1

Motorkáři se dočkali. Se zásadami bezpečné jízdy se mohou seznámit v kurzu

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 2.4.19 | Aktuality

Autodrom Most 2019

Motocykly se s příchodem oteplení opět staly nedílnou součástí každodenního silničního provozu.

1

Po dlouhém zimním půstu jsou jejich majitelé patřičně natěšeni, s rychlou jízdou však vzrůstá pravděpodobnost nehody. V ohrožení zdraví či života se ocitá nejen samotný řidič motocyklu či jeho spolujezdec, ostražitější a obezřetnější musejí být i ostatní řidiči. Mostecký autodrom si hrozící rizika uvědomuje. Motorkářům proto nabízí každoročně na jaře a v létě kurzy, jež jsou zaměřeny na osvojení zásad bezpečné jízdy a řešení krizových situací.

2

První z kurzů se uskuteční v neděli 21. dubna.

Další vypsaný termín je 25. květen, budou pokračovat až do podzimních měsíců. Více informací o kurzu zájemci najdou zde, objednat se mohou zde.

Teoretická část kurzu se zabývá technikou jízdy a výčtem krizových situací s návodem, jak je předvídat. „Vedeme ji formou diskuse na dané téma, nejde tedy o pouhou přednášku. Praktická část cílí na zvládnutí stability a ovládání motocyklu, správné zatáčení, techniku brzdění z různých rychlostí a vyhýbací manévry,“ upřesnil hlavní instruktor společnosti AUTODROM MOST Marek Kohoutek.

3

Absolventi si podle něj význam kurzu uvědomují. „V běžném provozu, kdy nepředvídatelný okamžik může nastat kdykoli a kdekoli, je výcvik k nezaplacení. Rychlá reakce proškoleného řidiče mu často může zachránit život,“ vysvětlil.

Kurz trvá i s přestávkou na oběd sedm hodin. Jeho účastníci by proto měli dorazit v dobré fyzické kondici a odpočatí. Při výcviku používají vlastní motocykl, je tedy třeba důkladně zkontrolovat jeho technický stav a doplnit pohonné hmoty.

Pokročilým motorkářům, kteří už mají za sebou základní výcvik a chtějí si například vyzkoušet i okruhové jezdění, autodrom nabízí trénink pod vedením instruktorů motoškoly kaskadéra a testovacího jezdce Míry Lisého. Více informací zde.

Základy bezpečné jízdy si na polygonu mosteckého autodromu zdarma prověří také účastníci celorepublikové akce Začněme spolu aneb kolama dolů, kterou organizuje dopravní policie ve spolupráci s Asociací center pro zdokonalovací výcvik řidičů AČR. Jejím cílem je snížit počet obětí při dopravních nehodách motocyklistů. Druhý ročník devíti společných víkendových vyjížděk motorkářů začíná 20. dubna právě v Ústeckém kraji. Na 250 motorkářů vyrazí v 09:00 z obce Rovná pod horou Říp, cílem je mostecký polygon. Poslední jízda se uskuteční 26. května v Moravskoslezském kraji. Loňský premiérový ročník přilákal 3 500 motorkářů z celé republiky.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com